Здраво кортисаки, го разгледав составот и јас би ти рекла да ја користиш само на лицето не на очите. Мој совет. Поздрав. Инаку пред некоја недела ја купив мицеларната вода на Оливал. Не е органска ама е со многу убав состав и природна. Одлично ја вади шминката, не иритира и кожата е многу мека (секако потоа ја мијам со нежен гел за миење на лице). Има прекрасен мирис и масло од смиљ. Ја земав затоа што некоја девојка не форумов ме праша за добра мицеларна вода која не е многу скапа, јас шетајќи ја видов оваа и ја купив за да ја пробам. Ја платив на 50% попуст 150 денари за пола литар. Поздрав.
Micelarna voda na Corine de farme, so 97% prirodni sostojki. Ja kupiv 230den od Zegin 500 ml, super e.
И јас ја имам истава, не ми се допаѓа. Го чувствувам лицето пресуво и затегнато откако ја користам. И да мијам и да нанесам крем после тоа џабе е, ми ја оштетува кожата. Засега ги употребувам овие две, ама при крај ми се и веќе нема да ги купам, висока цена за скроз обични производи. Не ги препорачувам. Време е да ја пробам мицеларната од Биодерма.
Ja користам еден месец и сум презадоволна. Имам многу осетлива кожа и ептен мора да пазам со козметика за да не го иритирам лицето, а водава буквално не jа ни чувстувам. @LivingGlam нема да згрешиш.
Јас го користам овој отстранувач но само за очи иако пишува дека може да се користи и за уста. КОга пробав да ја избришам шминката од устата почна многу да пече и затоа не би го препорачувала за усните.
Девојки што користете за отстранување на шминката? Препорачајте ми нешто од кое сте задоволни, но не многу скапо
Дали некој има користено ракавици за отстранување на шминка? Знам дека порано некој пишуваше за тоа. Дали уште може некаде да се најде ракавицата на Божен козметика - wonder glove. Видов дека umbrella cosmetics имаат сребрена ракавица. Од одамна барам таква опција за отстранување на шминката од лицето но до сега немам видено многу опции.
@OmniaVanitas јас имам пишувано за неа уште пред некое време во омилени производи. Од денешен аспект да ти кажам дека многу слабо ја користам, скоро ич. Го имам истото мислење како претходно, но ми стана мака да ја перам после секоја употреба, а после многу шминка има и многу за триење. Фина опција, но не е за мене. Сигурно уште ја продаваат во Божен, баш пред некое време другарка ја купи.
Пред некој ден видов на јутјуб како некои блогерки поставуваат видеo како ја вадат шминката со `ракавица` само со вода. Cе рекламира кај нас сега од пред 2-3 недели и гледам се повеќе го користат место мицеларна вода.Дури вади и водоотпорна маскара. Дали имате некакво искуство во врска со ова? Станува збор за ракавицата Glov и за Makeup eraser
@koritsaki тоа е супер работа ама мачно е да се пере таа ракавица после секое отстранување шминка. Јас ја имам една на Божен, супер е ама кога ќе ми текне дека црнилата од маскарата треба да ги тријам пола саат по дифолт се фаќам за мицеларната вода и за 5 минути сум готова.
@Artemission е дa тoa е мaчнoтo, пo секoе миење сo негo мoрa нa перење,a вaкa сo пaмук избриши се и фрли гo. штo веќе не измислијa
Шминката ја чистам со мицеларна вода од Авон..Нема алкохол така да може и шминката од очите да се чисти со неа
@koritsaki и јас имам ракавица од Божен и едно време со неа вадев шминка и точно е дека вади се и маскара и пудра и се, но после секоја употреба треба да се мие па затоа и ја баталив. Баш како што кажа побрзо ми е со памук и мицеларна, инаку и едното и другото се лесни за користење туку кој да стои над лабаво уште 5-10 мин за да ја измие.
Ја имаш во ДМ,Веро,Тинекс можеш да ја најдеш скоро секаде. Цената е околу 300 денари ама како што пишале погоре во аптека ти е најевтина
Оваа тема на форумов ме мотивираше да ја напишам објавава. Така да...ви ја посветувам на вас и се надевам ќе искористите нешто од моите совети https://frosyblog.wordpress.com/2016/03/24/како-ја/
Омилено средство ми е L'Oreal Gentle Makeup Remover: Eye. За жал, го потрошив, па сега го користам Garnier Micellar Cleansing Water: Sensitive Skin. Земи памукче, стави од средството на него и бриши.