Проблемот е што често се прекршувани правилата и како велат отворена врска е чекор до прекината врска. Друг проблем често нема реципорцитет помеѓу партнерите. Испаѓа едниот прекумерно да ја косумира таквата врска, другиов помалку или тапка во место па читаме се седува на полуотворена. Е сега да сме реални многу врски ги има полуотворени кои си функционираат како такви без јавно етикетирање и признание дека се полуотворени, ама како и во врска со отворените тоа си е ствар на договор меѓу партнерите. Сепак и мене ме зачудува како што погоре е пишано зошто отворена врска да се претвори во законски и официјален брак, особено пак ако од сам старт си е отворена, а не биле партнерите интимни само еден со друг па пристапиле кон отворена врска. Што знам контрадикторно ми е многу ова.
Се одлучиле на вако Не сум во таква врска, не знам дали би била, така да не можам од искуство да зборам како функционираат. Мое мислење зашто отворена врска преминува во брак, па ваљда како и секоја друга врска. Се сакаат, сакаат фамилија да створат и ред други работи. Другите партнери им се за да се разбие монотонијата во врската/бракот која сакале ние да признаеме или не, и те како се ствара. Во долга врска сум. Дали некогаш добивам желба да искусам нешто друго, различно, секако. Ама тоа не значи дека не го сакам партнерот и дека не сакам семејство да оформам со него. Третите во врската се исклучиво за секс. Малтене и тоа би било едно од правилата, да не се инволвираш емоционално.
Потполно се согласувам со се што си пишала, само ми се коси она верување и поимање на брак како институција каква што е со брак оформен од вакви партнери консументи на отворена врска. Се си мислам ако веќе се решиле и во брак да живеат вака подобро би било да не ја финализираат таа врска со брак. Ама па да секој си има право на избор и најчесто заради законските бенефити кои ги носи бракот како таков прибегнуваат кон ова.
Порано или подоцна едниот се заљубува и болно е. Повеќето време од мое искуство, бараат отворени врски зато што во меѓувреме те изневериле (најчесто физички, емоционално веќе е нормално жена да флертува и да е во длабоки теми и со други мажи) па сугерираат на то.
Не чини врска, ако почнува со било каква лага. Тоа е мојот став. Уште кога почнавме да комуницираме, јасно му дадов на знаење како гледам на врски и брак. Само искреност е 'лекот'. Заштедува многу нерви in the long run...
И така ќе и' кажеш на потенцијалната партнерка. За ако имате различни ставови, воопшто и да не започнувате нешто, кое во иднина некого (а најверојатно двата) ќе (ве) повреди.
Сум имал секс без обврски, не ме возбудува многу, пробав, после и се заљуби во мене, а таа предложи така. И сум имал сериозна врска која сакаше да премини во отворена врска, поради погоре наведеното, да нема грижа на совест за нешто што го направи претходно.
Секој со своите избори и убедувања. Пробувам само да држам open mind за секоја работа Ужасно се нервирам кога се осудува нештото само зашто не влегува во рамките на општо наметнатите норми.
Јас пак престанав да се нервирам за осудувањето, за било што не само на конкретнава тема и се трудам да сум повеќе отворена за конструктивни дискусии. Ете види ја таа погоре каде што заклучивме дека сите не размислуваме исто и секој има право на сопствен избор, па макар тоа и да е неприфаќање, прифаќање и поддршка и во краен случај и осуда.
Каква е таа врска ако не можам да бидам сигурна дека нема некоја болест да ми пренесе ебејки се на страна со која стигне?Врска е ако можам да му верувам дека е само со мене а не со уште којзнае колку други.А за девојките кој што одат со зафатени дечковци и мажи имам посебно мислење.
Се согласувам во првиот дел. А за вториот не се само девојките виновни...односно тие се упола виновни од главниот-зафатениот маж