Што мислите за отворените врски?

Дискусија во 'Врски' започната од mazena, 2 јануари 2010.

1. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    Отворена врска

Значи си имате сериозна врска но може да се гледате повремено и со други.дали би можела да успее ваквата врска? Јас сметам дека за да опстани треба да има голема толеранција помеѓу партнерите и пак на крај не би успеала а има парови коишто тврдат дека така им е поубаво и се посреќни заедно.Што мислите вие?

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Премногу ризично. Секој ќе е среќен да си шарат со кој и да е и на крај пак да не останит сам и секако неповреден. Ама ова само во соновите. Ми се чини дека таквите игри и слобода немаат крај.

3. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    si imate seriozna vrska a povremeno se gledate so drugi :fubar: t.e mojava generacija toa go vika VARANJE :fubar: prasuvas za TOLERANCIJA NA VARANJE u vrska ???? :fubar: O bozeee SVASTA :swear:

4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^Aбе аман не се возбудви до толку... општо зборуваме за Отворени врски. И тоа Варање е различно со ова, ако ги разграничиме работите. Во овој случај двајцата партнери доброволно еден за друг си дозволуваат поинаква слобода. Ак му чинит - нека прает... Ти не се возбудви, полека... диши.

5. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Aaaaa...razlicno bilo....bas ti fala sto me prosvetli :rofl:

6. maleckata.22

maleckata.22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    Па за мене тогаш тоа не е сериозна врска...Нема потреба од 3 4 лице ако сме си доволни еден на друг...Навистина неможам да го разберам тоа :worried: Јас би отишла со друг дечко само ако му недостига нешто на мојот...Што значи пак доаѓам на тоа дека тогаш врската не ми е сериозна...

7. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    :o не сум јас за ова.Јас како што сум љубоморна па и да знам и да дозволам да си се гледа со други не,не нема шанси :devil: Самата помисла ме полудува.Ако имаат некои такви врски може подоцна си ги разменуваат искуствата како им било со другиве јаооо

8. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    ne ne malecka-vrskata im e seriozna, ama onaka si se e**t i so drugi partneri...ama mnogu si se sakaat i ne im smeta :D si dozvoluvaat :D ja i ti pa-pojma si nemame od zivotot :D

9. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    За мене тоа не е отворена врска. Отворена врска за мене е онаа каде што официјално не си девојка на типот, али се гледате. Нешто како врска без обврска. Во овие врски нема љубов и најчесто се како темел на секс-врска. Сметам дека меѓу овие 2 партнера нема љубов, бидејќи ако ја има, двајцата меѓусебно ќе сакаат истата врска да ја официјализираат и да не толерираат трети лица во врска.
    Од друга страна може да се сфати како официјална врска, но без премногу замарање околу истата. Во смисла- за НЕозбилно хаха. Не вкучува запознавање на родители, задолжително излегување заедно.. Исто така се темели на секс.

Воглавном сите типови на отворени врски ги гледам како секс-врски. Едноставно кажано: Резервираш партнер за кога ќе ви се сака да бидете заедно. хахахахахах
    Можеби грешам, сепак ова е мое мислење. И генерално сум ПРОТИВ! Го гледам како еден вид на себенепочитување. :$

10. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    не немам јас таква врска јас раскинав со дечкото пред извесно време и моментално сум безврска :) прашував онака што мислите вие за таквите парови добро ти кажа девојката не се возбудувај ;) сакав само да прокоментираме за тоа

11. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    ne be zasto da se vozbuduvam, i ja si komentiram na tvoite komentari ;) ima edna izreka- karakterot na licnosta najdobro se gleda po ona na sto istiot se smee...a ja bi dodala i diskusiite koi gi vodi :lol:
    pozdravicnjaaaaaaaaaaaaaaa ;)

12. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Ти имаш проблем :wasntme: :lol: Ама аку смеј си се - здраво е!

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    сум против за вакви врски во кои кружат 3 или 4 особи :?: друго е ако си слободна и фраерот слободен и онака си се мувате, си имате отворена врска меѓу себе :)
    а да, еве ќе го искористам моментот да ја прашам соледад што направи и со двајцата дечковци :worried: те читав постојано и сакам да знам со кој остана? :( што се случи? :(

14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Podobro da IMAM problem, otkolku da NEMAM moral i samopocituvanje ;)

15. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Јас сум ПРОТИВ таквите врски, едноставно не е тоа за мене. Би дала 10 само за 1, кој што ќе го сакам и ќе ме сака. Не ми треба ништо повеќе.

16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Со здравје да си го носиш :D
    Иначе цело време одиш контра, тоа се виде одма кога соледад ја напрај темава, и веднаш јас по неа напишав коментар.
    Не ти викаме да читаш меѓу редови (не би ги сфатила) - туку самиот текст да сфатиш дека не се работит за нас. Сфати или од почеток да почнам? :lol:

Извинете што сум офтопик :wasntme:

17. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Da, mnogi bi sakala da pocnes od pocetok :rofl:

18. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Отворената врска неможам да ја сметам за сериозна. Тука нема никаква сериозност а ако постои љубов во таа врска за мене е несватлива таквата љубов :)

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Не сум ЗА, премногу сум посесивна за да делам некого, но не сум против тие што одбрале така. Не можам да кажам - тоа не е љубов. Од каде ние знаеме што се случува помеѓу некои луѓе?

За мене на пр. не е љубов тие што се врзале од мали години и сега и врапчињата знаат дека се дечко и девојка, празник, делник, прослава, секој ден заедно. Станува монотоно и навика, посебно ако врската започнала на 14-15 години и одат и одат и јас станува НИЕ, и ние имаме омилено јадење и ние одиме ваму.... :^) Младоста треба да си ја проживее секој, ако некој решил дека му е поубаво да си има отворена врска - негов проблем.

Ама ниту долгите врски не се никогаш гаранција за happy end, така да не ги обвинувајте девојките ако сакаат така. Можеби не е најпаметно, ама секој си знае за себе.

На KatarinaLehotska и tessie им се допаѓа ова.
  20. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    па бројче со дечкото раскинав ме повреди многу :( но сепак се разделивме на добар начин , сеуште ми е тешко мислам на него постојано и затоа си давам малку време на себе пред да излезам со тој што си пишував на мсн