Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за отворените врски?

Дискусија во 'Врски' започната од mazena, 2 јануари 2010.

1. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    jas mislam deka zivotot e prekratok i treba da se proba se :))) a nasiot mentalitet e premnogu skromen za takvi temi :( zatoa na site im e cudno toa e sosem normalno vo drugi drzavi

2. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Абе ова некој нов критериум за влез у ЕУ е или нешто? :)

На hrcace, awee, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  3. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Тоа што е мое, не го делам ама баш со никој :D Радознала сум, ама не би пробала.

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Хахаха која глупост е ова. Да бидам со некој и да знам дека можам да се мувам и со други и он исто. Па поише ми личи ова на fuck buddy. Резерва, кога нема со која друга, ја да сум му тука. Каде бе со вакви глупости?? :fubar: :headbang:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    отворена врска ааааа па подобро кажано секс партенри отколку отворена врска се согласувам со gothchick

6. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Омгг...
    грозно ми е од самата помисла а не пак тоа да го сторам!!Колку ниско паднале луѓето :o
    Болен народ.Само си мислам што ќе се постиге со тоа ако имаш секс со некој во 3 или со жена.Порничи ќе правите?! :fubar:
    Не можам да сватам колку ниско паднале луѓето.
    И кант беливе ит.

7. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Што ако се случи љубов, а сте омажени, и случајно ќе запознаете некој и мажот одеднаш станува втор а до пред тоа е бил само тој на светот. Понекогаш е можна и љубов а ви е забрането.

8. najubafko

najubafko Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Слободна врска? Да или не?

Здр јас сум нова на форумот и би сакала да ве прашам за мислење?Со мојот дечко сме заедно повеќе години и често разговараме за тоа да пробаме да имаме секс со други партнери а да останеме во врска,тој нема ништо против и ми кажува дека сака да ме гледа како сум со друг а потоа и да ни се придружи во тројка,веќе подолго време сака да го направиме тоа а јас сум во дилема :P ...дали има некоја што имала искуство на оваа тема?

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Си во дилема зашто не знаеш дали можеш да издржиш дваица :?: :?: Тооо Најубафко, а ако излезе дечко ти педер :?:

На Ammy.Lee и kravce им се допаѓа ова.
  10. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Со вакво мислење другарче,ризикуваш животот да ти биде уште пократок.
    Сите сте отворени и слободоумни во врска со сексот бе,ооо се треба да се проба,ајде и со 7 души ќе правиме chain reaction во име на тоа затоа што- ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАТОК! |(
    Ајде штом треба да се проба се,сега сите убаво да си купите едно шише солна киселина и да си го испиете со ручекот,многу убав шмек дава жими мајка.
    Токму зрелото размислување и рационализацијата,она што е принципиелно да се прави во брак/сериозна врска,не прави поразлични од мајмуните и нашето еволуирање,не велам дека сум старомодна,вие ако сакајте имајте секс со 100 партнери наеднаш,но немојте да раѓате деца,и да стапувате во т.н. „бракови“ ( кои,по волја на сарказмот и иронијата и „роднините што ќе речат“секако) се склучени во црква,со сите салтанати.
    А ако сте во несериозна врска,за тоа има друг термин,а не да ми спомнувате врска. Мување со подолг рок на траење. Fuck buddies. Ете тоа е,од која верувајте,нема шанси да се излезе а притоа еден да не биде со повредени чувства. Зошто? Затоа што колку и да сте „отворени“,барем малку сте почувствувале како вашата гордост и суета полека полека се гази и се прави како дипла пред портиче. И овде си велите- па добро и јас го правам истото,и јас имам повеќе парнери,што има тука,се е искалкулирано до перфекција. Жалосно е што самите себеси не си давате шанса да љубите и бидете љубени,и да пронајдете човек кој го разбира терминот брак,врска,љубов,емоции,туку сите одиме „на сигурно“ без емоции,само чисто задоволство,ебати задоволството...

Дарвине,превртувај се ти.

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.098
    Јас се водам по онаа: Додека е арен со мене и не ме гиба, кој како сака нека си живее.
    Јас не би можела. Никако. Совеста не би ми дозволила. Не би спиела мирно веќе после тоа.
    Но има луѓе кои можат...и сакаат.
    Се` додека од старт им даваат до знаење на партнерите што може да очекуваат од нив и се со личности со исти ставови за нештата, не ги класирам во безобразни луѓе, туку во луѓе кои се на чисто со своите маани и не им одговара да се сменат.
    Пошо ги има и потсвесно open minded а се праат светци/светици, ветуваат брда и долини ко у еден филм шо имаше сцена, типов и вика на секретарката
    - „Купи 5 букети и прати ги на тие и тие адреси“
    - „Што да пишува на картичките господине?“
    - „Само ти си ми во мислите.“

Е таквите веќе се и безобразни и дволични и ме нервираат.

А за останативе, подобро да се мешаат меѓу себе отколку да повредуваат луѓе наоколу.

На Taccka и Emotional123 им се допаѓа ова.
  12. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    88
    Би била доколку не сум заљубена у него,него онака сум со него за друштво секс мекс.Нешо како френдс вит бенефитс :) :hai:

13. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    мм паметна работа се пред се, си го живееш животот онака лајт без услови и нервозирања

На Insatiable13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Според мене ова е чиста глупост

15. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    не ми се допаѓаат воопшто :)

16. anaantonia

anaantonia Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    123
    пошто не ме обземаат стереотипи мене ми е ок ако на некого му е ок,а за тоа дали би се впуштила зависи од многу фактори

17. StarSky

StarSky Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Камено доба... што има друго да се мисли околу тоа? |(

18. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    Проклети да се блудниците, тие носат несреќа и зло, било на себе, било на нивните блиски кои ги сакаат, било на своите поколенија.

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Јас никогаш не би дозволила вакво нешто.
    Според моите мислења и ставови, ова е далеку од врска.
    Не би можела да ја делам мојата сакана личност, ниту да бидам со друг.

20. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    :puke: одвратно :puke: