jas mislam deka zivotot e prekratok i treba da se proba se )) a nasiot mentalitet e premnogu skromen za takvi temi zatoa na site im e cudno toa e sosem normalno vo drugi drzavi
Хахаха која глупост е ова. Да бидам со некој и да знам дека можам да се мувам и со други и он исто. Па поише ми личи ова на fuck buddy. Резерва, кога нема со која друга, ја да сум му тука. Каде бе со вакви глупости??
отворена врска ааааа па подобро кажано секс партенри отколку отворена врска се согласувам со gothchick
Омгг... грозно ми е од самата помисла а не пак тоа да го сторам!!Колку ниско паднале луѓето Болен народ.Само си мислам што ќе се постиге со тоа ако имаш секс со некој во 3 или со жена.Порничи ќе правите?! Не можам да сватам колку ниско паднале луѓето. И кант беливе ит.
Што ако се случи љубов, а сте омажени, и случајно ќе запознаете некој и мажот одеднаш станува втор а до пред тоа е бил само тој на светот. Понекогаш е можна и љубов а ви е забрането.
Слободна врска? Да или не? Здр јас сум нова на форумот и би сакала да ве прашам за мислење?Со мојот дечко сме заедно повеќе години и често разговараме за тоа да пробаме да имаме секс со други партнери а да останеме во врска,тој нема ништо против и ми кажува дека сака да ме гледа како сум со друг а потоа и да ни се придружи во тројка,веќе подолго време сака да го направиме тоа а јас сум во дилема ...дали има некоја што имала искуство на оваа тема?
Со вакво мислење другарче,ризикуваш животот да ти биде уште пократок. Сите сте отворени и слободоумни во врска со сексот бе,ооо се треба да се проба,ајде и со 7 души ќе правиме chain reaction во име на тоа затоа што- ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАТОК! Ајде штом треба да се проба се,сега сите убаво да си купите едно шише солна киселина и да си го испиете со ручекот,многу убав шмек дава жими мајка. Токму зрелото размислување и рационализацијата,она што е принципиелно да се прави во брак/сериозна врска,не прави поразлични од мајмуните и нашето еволуирање,не велам дека сум старомодна,вие ако сакајте имајте секс со 100 партнери наеднаш,но немојте да раѓате деца,и да стапувате во т.н. „бракови“ ( кои,по волја на сарказмот и иронијата и „роднините што ќе речат“секако) се склучени во црква,со сите салтанати. А ако сте во несериозна врска,за тоа има друг термин,а не да ми спомнувате врска. Мување со подолг рок на траење. Fuck buddies. Ете тоа е,од која верувајте,нема шанси да се излезе а притоа еден да не биде со повредени чувства. Зошто? Затоа што колку и да сте „отворени“,барем малку сте почувствувале како вашата гордост и суета полека полека се гази и се прави како дипла пред портиче. И овде си велите- па добро и јас го правам истото,и јас имам повеќе парнери,што има тука,се е искалкулирано до перфекција. Жалосно е што самите себеси не си давате шанса да љубите и бидете љубени,и да пронајдете човек кој го разбира терминот брак,врска,љубов,емоции,туку сите одиме „на сигурно“ без емоции,само чисто задоволство,ебати задоволството... Дарвине,превртувај се ти.
Јас се водам по онаа: Додека е арен со мене и не ме гиба, кој како сака нека си живее. Јас не би можела. Никако. Совеста не би ми дозволила. Не би спиела мирно веќе после тоа. Но има луѓе кои можат...и сакаат. Се` додека од старт им даваат до знаење на партнерите што може да очекуваат од нив и се со личности со исти ставови за нештата, не ги класирам во безобразни луѓе, туку во луѓе кои се на чисто со своите маани и не им одговара да се сменат. Пошо ги има и потсвесно open minded а се праат светци/светици, ветуваат брда и долини ко у еден филм шо имаше сцена, типов и вика на секретарката - „Купи 5 букети и прати ги на тие и тие адреси“ - „Што да пишува на картичките господине?“ - „Само ти си ми во мислите.“ Е таквите веќе се и безобразни и дволични и ме нервираат. А за останативе, подобро да се мешаат меѓу себе отколку да повредуваат луѓе наоколу.
Би била доколку не сум заљубена у него,него онака сум со него за друштво секс мекс.Нешо како френдс вит бенефитс
пошто не ме обземаат стереотипи мене ми е ок ако на некого му е ок,а за тоа дали би се впуштила зависи од многу фактори
Проклети да се блудниците, тие носат несреќа и зло, било на себе, било на нивните блиски кои ги сакаат, било на своите поколенија.
Јас никогаш не би дозволила вакво нешто. Според моите мислења и ставови, ова е далеку од врска. Не би можела да ја делам мојата сакана личност, ниту да бидам со друг.