Што научивме од шпанските серии

Дискусија во 'Насмевка' започната од Victorya, 17 август 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    самоиот јазик-спански- :)

2. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Всушност тоа не се "Шпански серии" , туку "Латиноамерикански".. Јас, го научив јазикот,перфектно го знам.Моите дома се чудат како успеав да го научам.Мене не ми е чудно бидејќи јас од како знам за себе, памтам дека само серии сум гледала :D Штета што почнаа овие ТУРСКИ .. :/

3. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Благодарна сум до негде на шпанските серии бидејки го научив јазикот и го знам.Си читам понекогаш нешто на шпански, зборувам и не ми претставува проблем.Инаку има некои серии што уште ми се омилени,интересни приказни имаше.Како и да е според мене подобро шпански отколку турски.

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    а за јазикот секако тоа дека го научивме ... НО И ВНИМАВАЈТЕ КАКО СЕ ОДНЕСУВАТЕ ПРЕМА ВАШИТЕ СЛУГИНКИ ... ТИЕ СЕ ВАШИТЕ МАЈКИ ... :headbang: :D :D :D

5. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

и јас истово ќе го пишував... и јазикот нормално иако ни треба некое мало освежување за јазикот... :D

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    145.281
    Освен јазикот, ништо друго поучно.
    Главниот лик е најдобар, невин , на мува не гази, секогаш има некоја вештерка која на крај може да и излезе мајка, па таа автоматски од лоша добра станува, главниот лик на почеток е сираче , без раце нозе, слеп, на крај се му е тип топ , секогаш има принц на бел коњ со кој поминуваат многу препреки со главната хероина и на крај се сите наокопу среќни, весели итн итн

7. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Шпански :lol: :rofl:

8. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Научивме класика изрази: Но ме токес, ѓо те керо ми амор, ту ес ми иха (ова во секој филм го има, на 30 години ти кажува мајка ти дека ти е мајка) и сл. :D :D :D

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lokumche

lokumche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    па ако тоа го нема нема ни да биде интересно само што во секоја серија се случува скоро исто само превртено :)

10. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Хаахаххахахахаххахахаа ме изнасмеавте да знаете. :D :D :D :D
    Дала браво за тебе се погоди, можеш да снимиш некој шпански филм!! :rofl: :lol: :geek:

11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Ние вака може нова серија да направиме :D
    Стандард, слугинката после 20 години и кажува на девојката дека всушност и е мајка ама неможела да и каже, ја оставила пред врата затоа што кога ја родила била многу млада.
    После имаме еден љубодев триаголник, главната личност која секогаш како што кажаа е невина и бла бла, еден фраер и една злобна женска која ќе измисли дека е бремена за да го задржи па оваа главниов лик дека нели многу фина ќе се откаже од љубовта за детето да не расте без татко. :lol:

12. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Да, всушност сите Шпански серии се слични, но незнам мене ми фалат некако. Не дека бев фрик по нив и дека сите ги гледав ама барем знаев да пратам некоја. А, ова турскиве... ни 2 минути не губам на нив.

Јас го научив јазикот, или барем добив желба да го учам и со понатамошни курсеви, а и факултет супер го усовршив.

13. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Да во право си сите Шпански серии се слични и мене ми фалат :) А што научивме - јас го научив јазикот и самата не бев свесна дека го знам се додека не имав прилика да работам со Мексиканки и да зборувам на Шпански јазик, го знам јазикот можам да кажам 99%
    Кога одев на часови по Англиски јазик професорката ми рече јазик најлесно се учи од филмовите, сериите ;) и во право беше

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Јазикот дефинитвно го научив, потоа продолжив да го учам и на факултет , сепак граматички не го знаев добро :)
    И моментално гледам/в две латино-американски серии , од кои едната заврши завчера :( а другата ја има сеуште, ретки се нашиве телевизии кои даваат вакви серии ама ете една сеуште ги дава :D и ептен сум и благодарна за тоа :D нема поубави од овие серии, нема :shake:

15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    обавезно главниот лик од почеток е сиромашна и невина девојка и се заљубува во згоден и богат дечко со кој го доживува првиот бакнеж и со него ја губи невиноста,па поминуваат низ 300 препреки,и обавезно има некој лоша која и расипува се на главната хероина,и сум приметила дека главанат улога мора во секој серија барем еднаш да биде во затвор иако ништо не направила,и по првиот однос обавезно затруднува а во мегувреме се разделуваат со типецот и она мора да крие дека е трудна,типот се оженува а она пак си го има меракот со него а битно во маало она обавезно си е најубава,најдобра,најхумана,сите од мало до големо ја сакаат,и одеднаш типот останува без богатство а во мегувреме она добива од некаде наследство,и накрај и он си го врака богатството и повторно се заедно на крај,срекни,весели и мора да се богати,обично последните неколку минути од последнат епизода па се до крајот младенците си удираат така едно дооообро лапање и така FIN

На silk и baby-star им се допаѓа ова.
  16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    ^^^
    Ме насмеа :rofl: Ама буквално ваква содржина имаат шпанските серии...

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.707
    Допаѓања:
    17.655
    Те ќеро мучо, ела на каучо.

18. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Дека се е можно :D

19. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Јас научив шпански јазик ахахахахахахаххаха

20. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Сите шпански се исти.
    Еве ја главната хероина најфина во маалото,најубавата со најмногу другачки.Ќе се фати со некој и така среќно си живеат.Потоа ќе и дојдат непријателки и ќе и праат 300 трактанци за да ги разделат.Ама,видиш хероината да ти била бремена.И ги разделуват и типацот и мава корпа.По 20 години случајно станува служавка во куќата на ќерка и.На која патем пари и течат како мрсули од нос.Ќерка и ја понижува а,таа липа.Типацот е сеуште заводлив по 20 години и се наоѓа со служавката повторно судбината не успева да ги раздели.Ама непријателките ќе ја пикнат служавката во затвор.Ама она е невина нели и одма искача.На крај ќерка и ја заскакува и си живеат и одма се happy family.Чича мича,готова прича.Дејството трае околу 400-500 епизоди. :rofl: