Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што научивме од шпанските серии

Дискусија во 'Насмевка' започната од Victorya, 17 август 2010.

1. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Шпански јазик и William Levy :inlove: :inlove: :inlove:

На ane.bella, Monna.Monna, anabela931 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Дека најсигурен начин да го изгубиш бебето е да паднеш по скали !
    И веќе е клише, али еве и јас да споменам, научив и шпански :))
    Али да бидеме реални, шпанските глумци се и поубави и подобро глумат од овие турскиве и индискиве, не?!

3. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    Па затоа не ризикувајте.Кога сте бремена никако слегување по скали. :lol: :P

На eemmiilliijjaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Дефинитивно да зборуваме шпански (тарзански иако сите мислат дека одлично го владеат),и дека според нив во животот на крај се завршува совршено и на место! е да бе..

5. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Врти суки падни стани пак на нозе пак срекен крај !!! :)

6. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Малце офтопик.
    Се завршува со среќен крај па нормално коа е приказна. Затоа и постојат тие шански серии, да не занимаваат, не за ние морално да научиме нешто од нив или да ги зимаме за пример. Разбираш што сакам да кажам ? И колку и да знаеш дека има среќен крај и да знаеш дека и како секогаш главни се Хуаните и Алехандро, сепак има нешто во нив што сепак ќе те натера да седнеш и да ги глеаш. За тоа се тие, за да уживаме и да се опуштиме, макар и за момент.

7. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    10 корисни совети ако се најдете во шпанска сапуница :

1. и златно - Чувај ја невиноста за во брак! Не му давај на никој! Тоа ќе ти ги отвори сите врати.Е сеа ако во таа серија е Фернандо Колунга или Вилијам Леви незнам што да ти кажам.Нив ќе им дадеш како и да се свртиш.
    2.Најди дебела другарка! Ако најдеш некоја слаба, убава таа ќе се дружи со тебе само да ти го земе дечкото. Спонзоруша една ! :D
    3.Не му верувај на најдобриот пријател. Тој редовно те замислува во најразлични пози а ти вика дека е геј.
    4.Ако си злобна немој никако да се заљубуваш во главниот лик и да се обидеш да го освоиш.Ќе се зафркнеш во секој случај.И на крај секако ќе умреш или пак ќе останеш инвалид.
    5.Вработи се како слуѓинка кај некои богаташи .Подоцна ќе откриеш дека всушност газдата ти е одамна изгубениот татко.Потоа плачи и мотај го демек не сакаш пари ова-она . На крај земи му се - па така му треба кога еб*л се наоколу. ]:)
    6.Ако си баба ќе умреш !
    7.Ако украдеш некои големи пари немој да бегаш со авион! Ќе се сруши. Всушност немој ни да бегаш воопшто ќе те фатат како и да се свртиш.
    8.Кога се сомневаш во нешто прашај ја Девицата од Гвадалупе.Попрецизна е и од Баба Ванѓа.
    9.Ако некој ти остави бебе на прагот земи го и одгледај го! Сигурно е дете на некој богаташ и по 20 години ќе добие големо наследство а ти ќе заработиш пари 100 %.
    10. Ако заглавиш во затвор само кулирај си . Невина си ќе испаднеш многу брзо.

Најдов на нет :D :D

На Srekicka, starbucks и anabela931 им се допаѓа ова.
  8. kikus02

kikus02 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    jazikot nivni :)

9. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сиромашните штом ќе се преселат од селото во главниот град Сјиудад де Мехико..веднаш наоѓаат работа.. и тоа на крај излегува дека газдата уствари и е татко.Од неписмена веднаш се запишува на факултет и го завршува во рекордно време - скоро за година дека и обавезно таму е најдобар студент . И веднаш после првата земена плата купуваат куќа, па компјутер, па кола..се со само една плата .

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.469
    Јазикот :D Побрзо преведувам и разбирам шпански,отколку англиски,за кој посетував 10 години курсеви и сум дала златни пари,а ова со едно телевизорче и сум ѕвер! :D

11. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    - О Есперандо, колку само те сакам, а не можам да те имам. Разведи се со твојата жена проклета и дојди кај мене.
    - Многу сакам , Марија-Хосе, но неможам. Таа има власт над мен и ако разбере за нас, ќе ни убие!
    - Но ние треба да сме заедно, јас сум бременна од теб!
    - :o
    - Ќе го задржам детето, иако од тоа ќе зависи животот мој.
    - Немој Марија-Хосе, те молам. Јас те љубам тебе, но ако имаме дете, ќе пукниме и двајца.
    - Ако, мојот брат - Алехандро е ловец и ќе го викнам да живее кај нас, да ни чува од нејзе. Во вашето имение има многу луѓе, кои работат за вас. Пола се чувари на козите, али брат ми има митролез и ќе ги испука сите...

Тоа научив од шпанските серии :tmi: :D

12. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Јас од старите олд скул шпански серии научив шпански.
    Не знам да враќам,ама сега да гледам нешто на шпански без превод, разбирам едно добри 80%.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ола мучачас :hai:

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Нема некој што не гледал шпанска серија, благодарение на нив го разбираме јазикот, а мојот живот прерасна во шпанска серија ме остави и замина во странство па пак се врати ( детаљи во ЛП хаха :lol: ) добро е што играа Me gust Femina :rofl: :rofl:

15. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Искрено од шпанските серии го научив јазикот. Ја засакав Шпанија и Шпанскиот јазик. Имам само 13 години а сепак се разбирам Шпански т.е знам да преведам но незнам да ти дадам одговор на некое прашање :rofl:

16. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Дека се е со СРЕЌЕН КРАЈ :D
    Па така можеме да ја гледаме првата и последната епизода и се си знаеме. :clap:

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    главните ликови никогаш не умираат :lol:

18. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Многу нешта. Дека не е се како што изгледа, МОЖЕБИ СУМ САМА НА СЕБЕ МАЈКА, што му знам :?:

19. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
  20. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    :clap: за темава....
    еххх кога сите ми велеа не гледај сапуници, не гледај тие цигани бла блааа :talk:
    јас се смешкав :lol:
    :!: го науЧив јазикот перфект :rock: