Тотално се пронајдов во горните постови ... тоа е тоа , јас би додала само дека Никој не е повеќе вреден од мене (од самите себе) Подобро болен крај него бол без крај !
Да не ги заборавам и потиснам своите убедувања, т. е. да не се изгубам покрај него. Дека воопшто не ме познавал. Не функционира врска каде има непоколеблива гордост и тврдоглавост.
Дека животот е курва, кога тогаш ќе те заеби, но мораш да продолжиш понатаму.. 2-3 пати ме имаат акнато од земја онака баш добро, ненамерно имам и јас повредено, не велам не.. само искреност, ништо повеќе не треба.. и едно паковање тоалетна со ситуацијава, за секој случај
Дека доброто и лошото одат заедно и заедно се пребродуваат некои работи, па ако некој го искрено го сакаш и сакаш да останеш со него, нема да се откажеш при првиот страшен проблем кој ќе се јави во врската.
Koku i da sakam nekoja i da mi e vo srce , sebesi treba da se sakam daleku poveke i cenam. take them as thay are not as you like them to be, accept it or live .
Ништo, верувaм вo луѓе и ќе прoдoлжaм дa верувaм вo луѓе, не ги менувaм мoите емoции кoн никoј иaкo сум се рaзoчaрaл.
Разочарувањето е далеку потешко од лутината .. Кога си лут ќе викаш , ќе пцуеш , ќе плачеш .. Но кога си разочаран , ќе молчиш ... Нема начин на кој би го искажал разочарувањето .
Ako nekoj ne ti odgovara na vreme se otkaci od nego, posle ke se zaljubis uste poveke i ke bide potesko i pobolno
Научив дека треба да се ценам себе си. Ако не се цениш себе си, нема да те цени ни партнерот. Научив дека довербата треба да е на прво место, без тоа пропаѓа врската.
Никогаш да не помагам на луѓе шо не сакаат да си помогнат себе си. Не сум должна финансиски да издржувам дечко, ни пак сум должна да го оправдувам пред други неговото неодговорно однесување. Никогаш повеќе да не се понашам спрема дечко како да сум му мајка.
Никогаш да не веруваш во зборови, оној што многу зборува без дела на крај прв си иде, Ако не те почитува за нешто што те прави тебе среќна макар и он да си ги погази сопстевните желби крај