Deka Istanbul i ne e taka goooolem grad.....haha mn komicno kako dvajca se srekjavaat slucajno vo tolkav grad.
Κаκо се убива луѓе ,гадни тρадиции,обичаи,со помин неκа им е а и на нас под туρсκо ρопство со κρвави сеρии
Од турските серии ништо не научив, туку дознав дека со едно полнење на шаржерот може да се испукаат 20-30 куршуми
Мене не ми е јасно,зашто ги прекинуваат некои почнати епизоди па после 3 века продолжение,ете Елиф ни се врати,а што се случи со Ефсун?или украден живот ако се викаше...
Gi gledav samo Seherezad,burni vreminja i koga lisjata padjaat. Osven sto se utepuvav od placenje nauciv deka za pojadok ,,zadolzitelno"mora da ima maslinki,krastavica i domat,a za vecera mora sekogas da ima i sarmi od lozov list.
Дури не ги синхронизираја научив доста зборови. А за толку години што ги гледав да не беја сихронизирани ќе научев многу од јазикот Друго научив "ај со помин нека е" "За арно да е" "Да ти се позлатат рацете"
Турските серии ја мислам и дека не се баш лоши... Па има хумор со исклучок на некој што се многу трагични
Не гледам редовно, ама од тоа што сум видела, на жените им мава шамари кој ќе стигне, да не им се чуе муабетот, едни се дотеруваат, а други се како во 15 век. Многу патријархални.