дека треба да ги почитуваш постарите и да посакаш добродојде на среќата а пријатно на тагата и во животот да си спремен за сееееееее...
Научив дека не треба никогаш во живот да погледнам турска серија и да би сакала нема да можам,бидејќи на сител и канал 5 секоја серија им е синхронизирана!
Едно големо ништо,жално е што многу луѓе се внесуваат во турските серии и мислат дека и нивниот живот ќе се претвоти во филм со среќен крај,но не е така !
Дека штом ќе и се слоши на некоја девојка, тогаш е сигурно бремена. Дека ако некој те праша како си, треба да се заблагодариш. Ако маж ти разговара со друга жена, налути се и побарај развод. Дека Лелле што не снајдеее! :geek: Да и, ако си машко, носи бркови, инаку срамота е.
Дека на секое приготвено јадење или направен чај од страна на некој член на семејството му велат ''рацете да ти се позлатат''.
Дека обавезно се даваат папучи на гостите. Дека кога ти доаѓаат гости,мора СИТЕ членови од семејството да се појавите на врата за да ги пречекате. И кога ќе се случи нешто лошо се кажува "со помин нека е". Merhabba-Здраво Ишиклерем(мислам вака беше,незнам на турски да го напишам) -Благодарам Alah alah-Боже боже Evet-Да Јоk-Не Ljutfem-те молам Koлку само погрешно ги напишав али ај Битно нешто паметно научив
Ако некој направил нешто лошо за фамилијата, и заспал на незгодно место (клупа, тросед...) покриј го, тоа значи дека не му се лутиш.
- кога на постариот брат обично ( а може и обратно :geek: ) ќе му умре жената, тогаш другиот има обврска да ја заштити, т.е. да ја земе за жена чок ѓузељ/многу убаво/а мераба/ здраво или добар ден .... и ред други
merhaba здраво iyi gunler добар ден iyi aksamlar добро вечер gunaydn добро утро selam aleykum тоа е како господ да е со тебе така нешто овие ги знам од филмовите ама претходно ги знаев од другарка ми
Она што јас го научив е дека сепак постои и невозможното. Дека и да не работиш ќе имаш пари. И дека во секоја серија некоја е трудна и крие. У принцип ништо паметно не се учи.
Дека се обично срање, и дека ми се кога ги вртам каналите и ќе ги здогледам на ова нашите телевизии. Значи претераа со нив...