Нешто е последно купено, нешто не баш, ама мора да се јаде. (макар живееле и на крајот од светот, па во очи викенд да се набави по нешто )
Ептен во хординг фаза на пазарење сум, ама се спремам само зеленчук и овошје да праќам луѓе да ми купват и се друго да имам 2-3 недели.
47 денари е. Купив и јас, иако немам поим како би ја искомбинирала. Може во некоја од темиве за салати да пишеш рецепт како ја спремаш?
Ми се чини дека имаше и ја ископав: https://forum.femina.mk/threads/Рецепти-за-салати.2438/ Обавезно пиши како ја комбинираш леќава. Гледам некои рецепти на нет, ама сакам да пробам нешто проверено.
@merriel0 Иде со морски производи. Може и без, само во салата со домати, кромид и лук (плус зачини и сенф и сос од соја, па и лимонов сок). Ќе одговара и некое меко сирење, па и рендан кашкавал. Некои ставаат морков или целер во варењето. Прееска гуглав и видов дека и со спанаќ ја комбинираат.
Многу е разновидна, предобар шмек дава. Па и со обична марула да се измеша плус малку лимон е врв. @Mishela. @nextredstyle
Девојки, офф топик ама каков вкус има црната леќа?Гледам на акција е во, Кам сакам да купам да пробам. Дали е сличен на црвената или зелената? Ете на мене на пример црвена и зелената леќа ми имаат (за нијанса) различен вкус. Јас како експерт за леќа,сум станата зошто многу често ја јадам и ја обожавам.