Што правите кога ќе се разочарате ?

Дискусија во 'Психологија' започната од Cvet1, 11 јануари 2011.

1. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Па сакам да сум сама,пуштам гласна музика,ќе се исплачам како дете :tmi: и потоа сум повторно истата ЈАС

2. Eci15

Eci15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    11
    Моментално,самодовербата ми е на многу ниско ниво!Сега сум прва година средно и основно бев многу јака ученикчка,а сега не знам што ми се случува.Немам ниту една едниница,ама на повеќето тестови добивав 3ки,а се утепував од учење!Дали отупавувам или не знам што е работата,некој може да ми помогне! РАЗОЧАРАНА СУМ ОД САМАТА СЕБЕ! ;( ;( ;(

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Знам да проронам некоја солза ,понекогаш знам да внесам прекумерна храна,но исто знам да се изборам негативната енергија да ја исфрлам од себе моја парола после дожд доаѓа сонце

4. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    3.708
    Смири се де, полека :)
    Си сменила средина, друштво... Малку ти било како шок и ете, се дешава. Не е крај на свет...
    Можеби и родителите очекуваат мноогу од тебе, па тоа ти врши дополнителен притисок - страв дека ќе ги разочараш. Или пак од себеси. Тука влијаеле и тремата, возбудата.

Не си отупавела, не се секирај.
    Само период ти е, ќе помине. Секако, сама треба да се потрудиш да дојде до тоа.
    Си можела порано, можеш и сега !
    Кревај одма самодовербата и ќе видиш како ќе успееш :)

И да не бидам офф, јас кога ќе се разочарам од нешто или некого од инает не пуштам солза.
    Само се повлекувам и размислувам како сум дозволила да дојде до тоа.
    Потоа веднаш правам план како да се поправам понатака :)

... и заборавив, музика ( па макар и жалопојки ) и огромни количини на благо.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Треба да сум сама ...
    ќе седнам во соба ќе се затворам ќе си пуштам музика и ќе размислам зошто сум се разочарала каде сум згрешила...и ќе излезам по неколку часа и се ќе биде по старо..а тие што ме разочарале нека се плашат од мене или ако е на моја грешка ќе се изправам на тоа место и готаво ке си продолжам со животот....... :)

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.333
    Допаѓања:
    182.255
    Чекам да ми се натрупаат поише разочарувања најчесто...
    и така се си собирам во себе... и коа ќе ми пукне филм... е тогаш е лошото..
    си се затворам во карантин и си плачам...си плачам..и така си плачам... (тоа може да трае зависно од еден саат до неколку денови)
    се додека не почне да ми работи автосугестијата, додека да почнам да се бодрам и тешам самата себе си, дека се поминува... и така.. малце ќе се осеќам подобро... :)

7. Borjana

Borjana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Се опуштам со музика

8. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    79
    Кога ќе се разочарам, обично мирно реагирам.Едноставно си велам дека не било пишано да биде така и дека би можело да има и полоша ситуација и дека сепак доброто секогаш излегува на крај :) .

9. Sara000

Sara000 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Koga ke se razocaram prvo nesto sto pravam e placam :D potoa na nekoj nacin se smiruvam i stanuvam mnogu losa, na site im vikam i zavisi kakva e situacijata nekogas mozam da ne zboruvam so meseci i podolgo (veke mi se ima sluceno toa) so taa licnost sto ke me razocara :)

10. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Најлоша пречка до успехот е разочарувањето. Но сите сме луѓе и може да ни се случи просто да сме во моментот слаби и да ни падне духот. До сега се немам онака вистиснки разочарано. Знам дека како помала многу се нервирав за другарките и нивното однесување кон мене, но тогаш бев многу помала и баш не ги знаев своите вредности... Но сегаа.. хах, да ги видам да ми писнат ко што ми јадеа трици порано, но тоа сега не е важно, тоа е решен проблем. Да се вратам на темата, обично не се растревожувам заради луѓе, туку настани и мојот или на некој мој близок, неуспех.
    На пример најново поради што се нервирам е тоа што цели 5 години се трудам околу една многу важна работа во мојот живот. Сега тоа е многу напреднато и треба да патувам, но финансиски моите неможат доволно да ме подржат. Просто таков период е. А меѓу тие луѓе таму, знам дека сум меѓу најдобрите ако не и најдобра, не е ова затоа што јас го мислам, туку затоа што многу поважни луѓе од мене ми го имаат кажано ова, а јас сега неможам ништо да направам за ова патување и просто ја губам страста кон трудот. Толку многу труд, а ништо за возврат. Добро, да бидам реална не баш ништо, но она што толку многу ми значи, не е мое.

За да се расположам најубаво ми годи некоја прошетка или разговор со моите родители :)

11. KenndallJenner

KenndallJenner Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Слушам музика,па некако ме опоравува послем разочарувањето.

12. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Во ваков случај најчесто сакам да сум сама, понекогаш ќе пуштам музика, понекогаш ќе седам во тишина :) но, во секој случај сакам да останам сама и да си ги средам мислите. Потоа се расположувам и не сум истата личност како претходно. Всушност, јас сум личност која многу малку држи лутина во себе и за кратко време јас сум расположена како ништо да не се случило :D

13. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Сакам да сум сама...да слушам музика или да седам во тишина...Тоа ме опушта...
    Долго размислувам за работи кои што ме растажиле,повредиле или разочарале... :/

14. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Седам сама,размислувам што се случува околу мене, слушам музика,гледам некои слики и чуствата ги пишувам на лист хартија,се што мислам и что чуствувам.....

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ЗАвиси колку многу сум разочарана. Ако не сум многу ќе си каснам малку чоколадо и ќе си пуштам весела песна. Ама ако сум многу разочарана ќе јадам 1 тон чоколадо и ќе си пуштам некоја многу тажна песна за да се изнаплачам и полесно да ми е. :D

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Се тешам дека можам јас да го средам и тоа...

17. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Плачам, додека не ми олесни барем малку, а потоа самата се тешам со позитивни мисли!!!!!!!

18. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Плачам...после ми е полесно и да размислам што понатаму.

На SEKERLEMA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jay-jay

Jay-jay Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    40
    Kога ќе се разочарам, седнувам на едно место, барам мир и си се обраќам кон самата себе, ( знам дека звучи чудно и ненормално :geek: ) како некоја втора јас да ми зборува мене... :lol: но џабе е...јас пак си верувам во своите замисли и тоа води до нови разочарувања и пак нов мир и се во круг... :tmi: :wasntme:

20. emocija

emocija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    53
    плачам..не разговарам со никого ;(