Што правите кога ќе се разочарате ?

Дискусија во 'Психологија' започната од Cvet1, 11 јануари 2011.

1. Brave.Girl

Brave.Girl Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Најдобро по мое мислам е да останеме малку сами додека ни помине нервозата.. малку ќе се растеретиш ќе се исплачиш.. Јас секогаш кога сум разочарана барам да ме остават сама барем некое време па со добра музика и малку солзии и ќе ми помине се ! :) ..

На AnimeHQ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Плачам ко будала цела недела само заради еден збор. Патетики бе :lol:

3. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    плачам со добро парче чоколадо, а кога ке заврши чоколадото се фрлам на добра партија спиење, и до 15 -16 часа, и после сум како нова :$ :D

4. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    заваиси од што сум се разочарала. Во принцип плачам едно добро 24 саата се сожалувам и после како нова хахха

5. Bok

Bok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    многу зависи од тоа,од што сум разочарана..

6. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Уфф.. Вчера бев мн разочарана и истуркав се пред мене Баке адн Роллс 1 пакетче го посеав по земја, медени срцинја исто така, 1 финџал скршив и завесата е турнав.....СВЕЕ ЛОМЕНЈЕ:... али така бев изнервиранаааааа :devil: PREMNOGU..
    сеа коа ке ми текне..Санки филм да беше.. :lol: :lol:

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Кога сум разочарана прво сама сакам да сум,додека не ми помини нервозата дека тој со е до мене тешко него ќе е ,а потоа му кукам на дечкото 2,3 саати дека само него не му досадвам со моето кукање,кутриот шо не трпи од мене :lol: и после сум ко нова :rofl:

8. monalisa

monalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Не спијам... Се прекорувам себе си...дека сум учасна личност...
    :(

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974

секогаш гледам на поубавата страна. Се дешава да се разочарам и да ми трае максимум еден ден (тогаш демек више кревам раце од се) па следниот сум како да не било, или било ама знам дека ќе помине :)

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006
    Се трескам од земја, и ништо, ама баш ништо не може да ме расположи. Дури ни чоколадо или сладолед.
    Кога сум разочарана, не сум многу друштвена, не сакам да ги споделувам проблемите и вообичаено сум намќореста. Се дистанцирам кога сум таква, затоа што знам дека ширам негативна енергија, а не сакам никому да му се отворам. Знам по малку и да си поплачам од нервоза, ама за среќа тој филм брзо ми проаѓа. Ден два сум во бедови, ама после ми цутат цветови. Самата си наоѓам задоволство во мали работи.

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    моментално сум разочарана од љубовта-што се вели до даска, и факт е дека тоа ми е најболната точка во животот, ама ете жива сум па не и дозволувам на негативната енергијада ме надвладее-се фокусирам на други нешта -и овој пат гледам да нема толку солзи како претходно што имало, иако емотивна сум по природа , си признавам :)

12. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Најпрво се прашувам зошто баш мене ова ми се случува?Потоа едноставно одам да пазарувам,јадам што сакам,поканувам позитивни личности кои ме засмејуваат до солзи,но несмеам да дозволам да паднам во депресија бидејки животот има успони и падови

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Плачам. ;(

14. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Се затворам во мојата соба и седнувам на мојот сакан кревет кој се и сешто има видено и чуено :inlove: се покривам со нешто и седам. Седам, седам, седам.. Мислите ми лутаат насекаде, најмногу на тоа што ме разочарало. Одкако ќе се изнаседам долго време, земам книга, пуштам некоја бавна и смрувачка музика во позадина, легнувам и читам. Се внесувам скроз во книгата, читам се додека не ме фати дремка (после 2 саати) ја оставам книгата и заспивам. |-) Другото утро сум како нова. :)

15. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Најглупото чувство кое за жал досега многу пати го имам искусено. За најразлични работи и од многу личности.
    Искрено, не знам што правам. Се чувствувам потиштено, осеќам мачнина и горчина во себе, понекогаш и плачам ама сепак тоа не решава ништо. И да, многу во тие моменти сакам да спијам или да лежам, да размислувам или поточно да не размислувам за тие работи. Да се препуштам на некои поинакви мисли ама ретко кога ми успева.

16. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    се затворам во соба се пружам на кревет гледам во плафонот и молчам...едноставно сакам да сум сама и се да е тивко... :)

17. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    ПЛАЧАМ ;(

18. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Незнам... јас обично се помирувам (за минутка) и велам ОК за да ја свртам личност што ме разочарала кон мислење дека не ми значи ништо што ме разочарала. А после и се одмаздувам. Најчесто така. А одмаздата да брзо ја испланирувам па после треба да почекам малку време за да заборави па да(и) му\ја (ја) плеснам в лице. И да кажам: Ете ти зошто ме разочара. Ама зависеи: Колкаво тој\таа ми нанел(а) и јас толкаво. На пр. ако ме разочара, некоја нова пријателка која во последен миг се откажала да се запознаеме, би направила нешто, со што би и ги тргнала сите нејзини пријатили (да се знае која сум)

Инаку краток одговор на прашањето: Кога се разочарувам се одмаздувам

19. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Чекам да ми помине..

20. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Па пуштам песна накоја весела..Да се насмејам и одма заборавам со било ии како било..