Што правите кога ќе се разочарате ?

Дискусија во 'Психологија' започната од Cvet1, 11 јануари 2011.

1. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    насмев на лице, се е океј, а во себе врескам ко луда! :lol: А, на карај од тоа мое внатрешно врескање, ме моли глава! :lol:

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.340
    Плачам и многу се нервирам ;( .
    Многу тешко се осеќам кога ќе се разочарам...

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Кога сум сама да, плачам. Ама кога не сум, е тогаш се смеам. Најчесто кога ќе се разочарам од нешто се фаќам за друго нешто, се занимавам со ситници, така да си го губам времето без врска, да ми помине денот. Никогаш не дозволувам некој да види дека со мене нешто не е во ред. Си собирам се во себе, ама кога некој ден ќе пукнам... е тогаш бегајте подалеку :D :D

4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ако станува збор за разочарување во присуство на други, се смеам. Не буквално на глас, но воопшто не покажувам разочарување. Иситот миг кога ќе останам сама - плачам. Е сега зависи и од што сум се разочарала. Понекогаш стојам загледана во една точка долго време...
    Абе зависи од ситуација и од работата што ме разочарала..Различно е секогаш.

5. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    I get awesome. :D
    Не, стварно, кога ќе се разочарам за кратко се нервирам или се исплачувам убаво, а потоа добивам некоја желба да направам нешто продуктивно со мојот живот. Не паѓам во депресии и слично.
    Почнувам да пишувам или да читам нешто, да истражувам, или правам физички вежби... а се случувало и да се дотерам и да се нашминкам за да не заборавам дека сум всушност женска. :)
    А тие што ме разочаруваат, за гревче, си мислат лошо ми прават. :lol:

6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    94.836
    хмм..во последно време што плачка сум станата чудо...се нервирам дека,па пијам бедоксин,па ме фака желудник на нервна база,па одам да си купам облека или било што,онака површински да се исполнам..гуска

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Бидејчи сум личност која за многу кратко време стекнува доверба и имам премногу очекувања од некого кога ќе се разочарам сум не дај Боже...плачам,ми се чини дека е крај на светот,дека никогаш нема да сум среќна,дека само мене ми се случуваат такви работи,слушам тажни песни ( за уште толку да се изнаплачам) :lol: на сите им кажувам колку ми е тешко.
    Ама затоа после неколку дена сум како нова.Ќе си излезам со другарките,ќе шмекнам некое убаво момче и ќе заборавам на се...па нека плаче тој што ме разочарал,зашто да плачам јас! :)

8. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Блазе си ти! Веќе со години ми недостигаат разговорите со баба, најдобриот слушач на светот беше :(

9. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    Ако се разочараш од некоја личност или од самиот себе? Ако е од самиот себе ќе ми биди тоа како поука да знам каков сум и да не се возвишувам премногу другпат и да се надевам многу во моите способности. Ако е од некоја личност ќе си спомнам дека никој не е совршен освен Бог, дека сите имаат слабости и ќе се обидам да му простам, но се рабира зависи за што станува збор, нешто можеби и ќе промрнам во односот кон него. Кажи малку поконкретно за што станува збор? поздрав

10. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Најчесто се разочарувам кога нема да успеам во нешто и тогаш чувствувам празнина во мене, но набрзо ја снемува бидејќи веднаш имам налив на самодоверба и дека се ќе биде во ред или дека ќе успеам во вториот обид, исто така се разочарувам кога ме разочарува некој на кој 100 % сум му верувала, е тогаш се чувствувам како цел свет да се срушил врз мене, но тоа ми е само поука дека не треба многу да му се верува на луѓето денес(само на одредена група на луѓе).

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ако не можам да сторам ништо во врска со тоа , тешко ми е да се соочам со пораз па плачам малце и после дигам глава горе како ништо да не било 8)

12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Си пуштам музика и одам на стаза да се истрчам дупло од тоа што го трчам во нормален ден.
    Муабет многу,многу нема,барем не од моја страна а ако се започне од другата страна,знам да исечам со јазик-моите зборови кога сум разочарана се тешки и не се препознавам кога ги изговарам.Не навредувам,само кажувам вистина.

13. winter-girl

winter-girl Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    пишувам во мојот дневник :)

14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Кога ќе се разочарам знам да пуштам музика и да ја слушам, а истовремено и да заплачам. ;( :|

15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Собирам во себе, и кога веќе ќе се прелие чашата, плачам, викам, знам и да скршам нешто
    пуштам музика, пишам дневник, сакам да седам сама.

16. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Заспивам и сакам да заборавам се ама се знае тоа не е возможно така да слушам музика не се расплакувам пробувам да задржам во себе знам да бидам силна и да издржам се. :emo: 8)

17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    за жал.....јадам благо :((( знам не смеам, знам забрането е....неможам тогаш, посилно е од мене

18. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Кога ќе се разочарам физички сум присутна,но паметот ми лета на Марс или ако се разочарам за нешто што навистина многу ми значело ќе му ја здувнам да плачам околу 5 мин. и потоа сум старата јас, насмеана и весела како и секогаш

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    плачам плачам, плачам дури не се исцедам да исфрлам све што е во мене ќе ми треба ден два дури да се присоберам потоа сум скоро како нова продолжвам напред А ШТО ДРУГО НИ ПрЕоСтАНУВА НА НАС ХРАБРИТЕ ;)

20. Z.a.l.ju.b.e.n.a

Z.a.l.ju.b.e.n.a Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Пуштам тажни песни,плачам и чистам,тоа ми е единствен спас. :)