Хелоу мамички, ми треба помош дали некоја од вас има список за потребни работи за бебуш, сакам да почнам да купувам веќе, па така би ми помогнало за некои неопходни работи што треба и каде би можеле да се најдат со пристапни цени, не мора да е се маркирано.
деновиве кружеа некои списоци, исчитај неколку страни наназад и ќе имаш добра претстава што и колку треба инаку според мене пристапни цени за опрема има во локо кроко а облека во ваикики, бит пазар, стружанка и локални бутици за бебиња и деца
Низ цела тема има муабети корисни, ти препорачувам да ѕирнеш. Еве последно се дискутираа некои спосоци од 160-та страна, клик. Кога бев бремена, темава ми беше омилена. Од 50-та страна почнав да ја читам. Пенкало и лист до тебе, подели го и запишувај облека, козметика, крупни работи, аптека итн.
Зависи колкав ти е. Мене ми се повлече ама бев огромна, бебе, плодова вода отоци. По пораѓај се тоа го снема. Плус со царски си 5 6 дена, природно 2 3. Кога излегов бев како 6 ти.
Мене ми се намали како кога бев во петти месец. Си имам една туника растеглива, знаев дека со неа нема да погрешам колкава и да сум
Јас исто одбрав цветен фустан, не е труднички ама е баш широк, на нозе мартинки и капут. Со првото си заминав во труднички фустан, чизми и капут, се поднашминкав пудра, руменило, карминче и маскара. Да знаев дека на маже ќе му требаат 2 саати да дојде до болницата што е оддалечена 10 мин од кај нас дома и ќе се исфенирав
E toa mi trebase da znam otprilika kolku se namaluva mevot. Jas realno trudnicko nisto ne sum kupila, celo vreme doma i bluzoni se od maz mi zimav nemase potreba. Ama si znam sto me zbirase 5-6 mesec taka da super e iam izbor na moi malce posiroki alista. Iskreno nejkam da kupuvam golemi broevi,ke si cekam pak da vlezam vo 38 i da si se pocastam
Па ако те собира не ти треба. Јас не одев на работа и цело лето во фустани го поминав. Широки трикотажа од ваикики, уште ги носам по дома. Пред тоа хеланки и џемпери.
Да прашам, дали некоја има купено креветче од Либерта бебе центар и како сте задоволни? Или доколку имате инфо од некој познаник да ми споделите нешто
Немора да значи , индивидуално е . Зависи колку се поправила , како била претходно и се . Јас дома си дојдов како да не сум била бремена и со двете , ништо немаше на мене , и општо слаба сум 56кг некаде стартував 9кг+ бев на крај , меше немам ништо. Си облеков туника S бројче како и претходно што си носев.
Epa 20kg+ Ama imam onakvi dzemper fustani sto porano bea siroki sea ne se ama vlagam. Samo da ne e epten topol denot
Со првото 17+ бев и јас , си дојдов дома со -11 некаде , и др кг за нецел месец ги изгубив. И тогаш слаба бев на старт , рачунај си го и тоа како си била претходно .. Спремај си две три комбинации најдобро