Транспортер,количка,кревет, шеширчиња/капчиња,кадичка за бањање, тетра пелени,подлоги за пресиблекување, козметика,лажички за капки, јас купив и шишенце за секој случај, бањарки, тенки кебенца, јорганче едно за секој случај мада може и без него.
Зависи кога се пораѓаш и какво ќе е времето ако е вакво можеш и по маица/боди и доле некој хеланчиња,панталончиња,суќничка со тенки хулахопки,високи чорапи... Ќебенце едно за секој случај потенко и тоа ти е тоа.
Според мене Веледа, две години му ја немам сменето козметиката. За старт шампонче и крема за пеленска регија, за понатака ќе видиш ако ти е потребно нешто повеќе.
Ми треба листа на работи пто ми се потребни за новороденче Да знам што да купувам и да не претерувам )) Фала ви од срце ❤️
Која е најдобра е индивидуално, Јас од раѓање до еве скоро 7 месеци користам Еуцерин маслена купка за бањање на тело и за косето истата, Павлодерм павловичева и пудра ( ретко мн пудрата), и Биодерма цикабио за лиценцето ко ќе има црвенила. Јас се водам по што помалку козметика тоа подобро.
Од големи работи количка и транспортер, креветче, даска за пресоблекување, корито за бањање. Ако сакаш релаксатор. Ти треваат бодиња, шпихозни, за мало бебе тие најмногу ќе ги користиш и плус две три комплетчиња за да го средиш од мерак, тетра пелени, ракавички. Од козметика ножички за нокти, топломер, аспиратор за носе, чешле, пешкири. Јас купив Еуцерин маслена купка.
Фала ви женски, уште едно прашње до искусните мами и оние кои знаат. Мене терминот ми е во август, каква гардероба да купувам, збунета сум скроз
Moj sovet ti e esenska garderoba zemi si ne letna oti za mesec vreme otprilika pa kebtreba da zemas esenska garderoba
Da ama za prvite nedeli koga kje e plus 40 ne znam ne sum pametna ich, sekako planiram so dolgi da zemam za navecher. Mozhebi najubavo kombinirano tie od 0-3 dve tri da zemam so kratki a drugoto so dolgi. Site bliski mi se mart april rodeni Nikoj nema iskustvo so letni bebenca. Fala ti od srce ❤️
За новороденче и немаш кој знае каква летна гардероба. Боди на рамки и на кратки ракави. Овие ќе си ги користиш и септември и октомври,па врз нив тенки шпихозни со долги. И толку, ќе му омалат. За август можеш евентуално некое ромперче да земеш и тоа е од летна гардероба за новороденче
Zemi si nekolku kompletcinja na kratki rakavi a ako planirate mekici da davate planiraj oti I pokloni za povojnica ke dobies
Мама на долги ќе купуваш. Само некое боди на рамки. И моето се роди во август, ама ладно беше кај нас дома, не го соблеков воопшто, цело време беше на боди и одозгоре комплетче.