Ме потсети на една случка, кога требело да се регистрираат мајка ми и татко ми, викнале некој од улица, односно некои од случајните минувачи, и се согласиле пак... еве ги, 40год славеа од регистрацијата
Sto vikate za ova deka vo Maj ke se otvarat svadbenite restorani? Znaete nesto sto planiraat? Gledam po site stranici na fb site radosni pa i ateleriete haha
И на крај младите нека си одат дома да им пренесат на старите... Па тогаш џабе старите ќе седат дома. Дури во штета ќе бидат, ќе фатат вирус, а нема да јадат, да пијат и да се забавуваат.
"Комисијата за заразни болести на 15 мај ќе одлучува дали ќе одговори позитивно на барањето на угостителите да се организираат свадбени веселби со посебни протоколи." https://republika.mk/vesti/ekonomij...na-otvoreno-bez-maski-i-po-shestmina-na-masa/ https://republika.mk/vesti/ekonomij...olku-epidemioloshkata-slika-go-dozvoluva-toa/
Жити протоколите што може да се запазат на свадба. Ќе се опијанат 100 души па ќе има после и дистанца и се, како не. Уште полициски час има ноќе, они ќе беснееле по свадби.
Не поканија да бидеме старосватови, а јас немам душа од вирусов. И одма прво на памет ми дојде чашата со вино... Сте биле ли на венчавка скоро, како се одвива тоа?
Имате ли некоја информација дали ќе пуштат жива музика за свадбите? Како што гледам све е испорезервирано и бендови и ресторани.
Zdravo na site dali nekoj znae sto smee sega, ne smeeme li svadba da pravime so luge sto ne se vakcinirani. Kako da im kazeme sega na gostite da ne idat li? Znae li nekoj kako e zakonot?
Тие што не се вакцинирани немаат дозвола за влез, најверојатно свадбата ви е со најмалку 100 гости. Само ресторани до 30 гости нема редарски служби. Јас да сум на нечие место би ја откажала, т. е јас не би ни правела де во вакви невремиња свадба, него муабетот ми е дека нема толкав одзив за вакцинирани. Ако не ви е страв од состојбата, ѕвонете на гостите и прашајте кој е вакциниран, кој не, за дали може да се одржи свадбата
Не мораш ништо. Сите имаат медиуми да се информираат дека не може да дојдат не вакцинирани. И да дојдат ќе ги вратат. Тоа е.