Дали може еден од сведоците на регистрација да не е вакциниран? Старосватицата не е вакцинирана, кумот е. И дали ќе може да присуствува на свадбата со уште тројца навекацинирани? Мислења?
Нема шанси да ги пуштат, освен ако немаш дебееееели врски. Јас еве појма немам кога би правела регистрација, од прва причина чекаме кумата да се породи, а и не е вакцинирана. Најблиска фамилија ми е вакцинирана. и старосватицата со цела фамилија, амаа си ја чекам кумата
Жива глупост е ова ако мора вакциниран да е сведокот. Ќе почнат луѓево рандом фаци од улица да собираат само за да им се потпише некој. Ионака не пуштаат никој во матично, до волку забегување нема потреба. Има многу парови кои чекаат принова и сакаат да си го решат брачниот статус, стварно е безобразно да не им го дозволиш тоа. Од друга страна свадби со зилион луѓе ми се несфатливи. Не би идела во оваа ситуација ниту би правела. Со маж ми лани само регистрација во матично имавме, божем остаивме свадба за оваа година ако е подобра ситуацијата. Но ете не е па пак нешто размислуваме за наредна година, али решени сме додека не биде се како што треба не правиме ништо. Не сакам нити јас да се замарам со мерки и правила ниту па гостите.
За у матично колку што знам не бараат вакцини нели? Наредна недела се регистрира другарка, не е вакцинирана, не спомна ништо вакво. И на сведокот не би требало да бараат во тој случај. Иако не би ме изненадило ништо, и онака по глупи мерки здравје.
Јас не би одела па и со мало бебе, никако. Моја познаничка требаше да прави свадба на крајот на месецов ама ја откажаа затоа што пола и повеќе од гостите им рекле дека нема да отидат.
Може. Ние закажавме во матично, рече пуштаат само кумови, старосват, младоженци и нивни родители, максимум 10 луѓе. Е сега тие 10 луѓе немаме каде да седнеме после чисто да ги почестиме еден ручек. Дали со негативрн пцр тест може да се влезе некаде?
Абе како молат бар еден член да влегол, па многу важно им било, па смислија и во дворче и на уличка и све, а дека можат да се заразат и дека треба да се вакцинираат на никој да му текне. Од ваква простоќа си патиме... Шират зарази како нецивилизирани ама свадбичето мора да се истера. Нека вратат карантин, нека забранат свадби, ние не заслужуваме да живееме.
@Zaljubena26 знаеш дека почина 29 годишна трудница што се заразила на свадба. Не ми е јасно како другарка ти ја става свадбата пред сопственото и здравјето на нејзиното дете. Јас бев поканета на една свадба летово. Отидовме се поздравивме, седнавме ко на трње и по вечера си заминавме. Тогаш бројките беа минимални и пак не ми беше сеедно. Имаше играње, гушкање и се останато ко да нема Ковид. Мене ми беше језиво искрено. Прележав лани, се вакцнирав годинава во Април. И пак не ми беше сеедно. Не знам како неа и е криво што немало невакцинирана да ја пуштат. Еве искрено не знам. @Lovebug01 јас на свадба сега со овие бројки не би одела. Особено не со бебе дома.
Прележана е од скоро, башка и на отворено ќе беше секако со мал број на гости. А колку што на свадба може да фати толку и на работа може да фати. Не може никој 100 посто да се изолира.
На свадба не носиш маска, во близок контакт си со гости, се гушкаш, играш. А на работа носиш маска и колку толку држиш дистанца.