Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сега со свадбата?

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LaTama, 20 март 2020.

1. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Размислував и на таа тема ама си стои оригинал од продавница, не коригиран. Ако го преправам за една фотосесија после потешко да го продадам.. мада и вака сега тешко оди бидејќи скапичко го платив, а не ми се дава за ич пари.

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Па облечете се и двајцата викнете фптограф кумот старосвар и во матично отидете така. Оди напрај шминка фризура. Износи си го ако ти е мерак после тоа прајте фотосесија некаде. дома сами со маж ти и родителите напрајте си ја веселбата. Ако имаш дворче уште поубаво 10тина луѓе и терајте си мирна прослава. Ти битно износи си ја венчаницата ако ти е мерак зошто да ја гледаш дома и да се нервираш:emo:

На Ljubova, Bebac, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Секакви опции се во игра, ќе размислуваме наредна година здравје за нешто, атер за фустанот. Иначе регистрирани сме во матично, за во црква стои да го носам фустанот ама сега воопшто не размислувам сега на тоа.

На cresa-jagoda и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    3.560
    Другарка моја ќе оди на свадба овој викенд и невестата и зетот се одлучиле место поклони, пари, торти, цвеќе да ги замолат луѓето што ќе одат на свадбата со тие пари да си направат брз ковид тест од тие што се купуваат од аптека (плус нели вакцина се бара за влез во објектот).
    Ви текнува кога се пренаменуваа пари за грепки на свадбите?:lol:

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.150
    Не е тоа гаранција никаква дека нема заболен. Последните двајца млади починати се заразиле на сопствената свадба. Налет се.

6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    До кога важат овие мерки сега? Добивме неколку покани за свадба па ме интересира дали и како воопшто ќе се одржат? Гледам си прават веселби луѓето, не верувам сите да се вакцинирани.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.559
    За мерките не знаат колку ќе траат и тие што ги донесуваат. Инаку нешто важи, нешто не. Ние како кумови во декември бевме поканети на свадба и нормално ги одбивме. Не сме вакцинирани а и да бевме немаше да одиме, жива сила нема да ме натера да ризикувам.
    На прашањето како ние кога не сме вакцинирани, добив абе ајде за кумовите се е дозволено. Така да, мерките се пиши пропало. Освен тоа и рестораните си наогаат под точки да фаќаат кривини.

На cresa-jagoda и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Верувам дека на сите ни е смачено од мерки и закони, еве во државава кај што живеам опуштија се и јас признавам не сум толку внимателна како порано што бев ама некако не можам да се опуштам до толку да се мешам со 300 луѓе да се гушкам и играм со нив како ништо да не се дешава. Не можам да ја сфатам потребата од свадба во време на пандемија и ризикувањето на сопственото здравје и здравјето на моите најблиски.
    Да е до 4-50 луѓе со најблиските, оние што се гледаш секојдневно - во ред. Ама вака? Не знам што да кажам, нека им е со среќа.

На Pea и anggell им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    16.789
    А мекици на бројкиве со 100 луѓеее???
    Па нели имаат страв да не се зарази недај боже таткото, па дома со бебе кое самомшто видело свет?!
    И 7-8 мали деца кои де влечат по подови, пикаат раце во уста...
    Неможам да разберам и неможам

На cresa-jagoda, Ladybug98, Ljubova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Џабе ги коментирате мекиците и свадбите кога кафичите и кафаните се нонстоп фул. Демек таму не фаќа корона, на мекици фаќа… Ок.

На something, noteforself, SelinaKyle и 7 други им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.559
    Фаќа и таму, само што овде и на бебето се ризикува здравјето :(
    Јас се породив во време кога немаше пандемија, пролет, убаво време, ама дома не сакав гости, додека не наполни неколку месеци син ми.
    Сфаќам дека на сите ни прекисна се, го сакаме стариот живот, ама ако седнам јас во кафич, како на боцки и после да чекам со денови симптоми ексик и кафе и дремење по кафич.

На mal.ecka, cresa-jagoda и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    50.520
    Јас слушнав 50% од гостите да бидат вакцинираните други 50% не.
    Колку е точно не знам.

На mal.ecka и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Мене не ми изгледа дека седат на боцки луѓево. Ок, ти ја сфаќам поентата ама по кафичи одат и родители на бебиња или мали деца и деца на повозрасни и хронични итн. Затоа се излишни критикиве. Ретки се паничарите кои уште се дезинфицираат и пазат и знак прашалник е колку се допазија. Животот си тече, па ко преживи причаче.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181
    Jas si napraviv svadba vo juli, 170 luge vo prostor za 500luge, posle svadbata nikoj nemase zarazen. Si bese normalna svadba kako da nemase korona.

Vo april sega ke pravi bratuceda mi, gostite treba da se vakcinirani, a samo 10 luge imaat dozvola da dojdat nevakcinirani, ne mi e jasna koja e logikata, ama ajde :DD

На Indiegurl и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    16.789
    Идат и по кафичи и молови не викам не.
    Ова беше ситуација што ја знам и не ми е верна.
    Исто од свадба што беше на 31 ви за нова година, се разболеа пола гости и некои од болните отишле и на мекици со температура.
    Ова го знам од другарка што беше и на двете веселби.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.559
    Јас за другите не знам, ама ете јас да би седела би била како на боцки, затоа и не седам, затоа што после ќе чекам симптоми.
    Животот си тече, така е, ама па и не би сакала нешто да однесам на родителите дома. Ниту пак син ми да го гледам болен, иако децата лесно поминуваат, ете не сакам.
    Јас за мене си кажувам, затоа сум и дистанцирана овие две години од кафичи, ресторани.
    За другите не можам да одлучам, инаку да, точно е дека повеќето не седат на боцки, гледам по сликите од дискотеки. Секој си има избор како ќе го живее,, нормалното, ".

На mal.ecka, cresa-jagoda и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    11.987
    Ооо јас се допазив еве(fingers)Како само Бог знај(facepalm)Не има уште такви што се пазиме. Членката што кажа дека ако оди во кафич, како на боцки да е, иста сум и јас:DЈа разбирам.

На cresa-jagoda, LaTama и anggell им се допаѓа ова.
  18. Mikskmk

Mikskmk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    34
    Se pazime ama nekoj se smeat sto i be tebe nisto ne e toa

19. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Моментално сите се загрижени од ситуацијата помеѓу Рузија и Украина и како да заборавија на ковид и мерки.
    Подолг период во кафичи,ресторани не бараат сертификат,гужва има секаде..Ние закажавме свадба и апсолутно не не предупредија ни за број на гости,ни за вакцини..(очекуваат како лани цел летен период да биде лабаво без мерки - ова ни го кажаа од ресторанот)

Јас на толку пазење и 2 дози вакцина 2 пати имав ковид и искрено ми е смачено..
    Но,сепак се пазам најмногу за родителите.

Последна измена од модератор: 4 март 2022
  20. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Каква е ситуацијата со коронава? Гледам пак заболени во моја околина...ја презакажавме свадбата од лани за сега во јули и не знам дали да се спремаме...не знае човек веќе што да прави.