Најмногу ценам флексибилни луѓе кои знаат да прифатат туѓо мислење и различен начин на живот од нивниот. Ценам се разбира искреност, директност без разлика на исходот,лојални и едноставно добри луѓе. А најмногу од се,културни и добро воспитани.
Кога ќе признаат гласно дека направиле грешка, ретко кој ја има оваа доблест, обично како одбрамбен механизам го водат разговорот до недоглед
Ценам кога се однесуваат најприродно. Без форсирање, фолирање и лажно себевозвишување. Ценам кога некој ја сфатил поентата на животот. Оти - мили гости сме на векот! Има место за секого и нема потреба од поттурнување на другиот. Сите сме исти. Живи луѓе, од крв и месо во потрага по парче среќа и спокојна душа.
Најмногу од се ценам кога некој е искрен, верен, храбар и добронамерен. Денес за жал светот е полн со себични луѓе кои освен за нивната среќа не гледаат ништо пред себе. Па дури и градат среќа врз туѓа несреќа, жално..
Во последно време ценам луѓе што не глумат дека сум јас само за да ми се допаднат и да си мислат така дека се ќе им кажам. Ги ценам тие кои се свои па макар и некои да ме иритираат мислам дека е подобро отколку некој вака да се понаша тоа станува уште поиритантно. Искреност не постои, ако има исклучоци секоја чест. Дури кога си искрен мислат дека лажеш, за жал. Правда не постои повеќето си гледаат за своја корист. Ова испадна ко да се жалам од луѓето, но можеби ќе си најдам некој што одговара на мојот карактер
Ги ценам луѓето кои во сите моменти,без разлика на било какви препреки се секогаш тука за мене.Пресреќна сум што ја имам личноста која ми го покажа вистинскиот свет и ми го покажа моето ЈАС.
Najvekje poeni davam na lugje sto imaat otvorena komunakacija(znaci otvoreni,labavi),zatoa sto sum i jas takov...Tesko mi odi so lugje sto sakaat samo da kupat a ne da prodadat i so lugje sto ne ti postavuvaat nikakvo prasanje,si praat monolog,te gledaat vo oci i te prinuduvaat da go slusas a ti si vekje so poslednite sili..Vo globala,cenam pametni lugje,pa neka se i dvolicni,nemam nikakov problem so niv zatoa sto tie deluvaat onolku kolku sto ti samiot kje im dozvolis..Poopasno e da cenis nekogo deka bil mnogu dobar po dusa,ama malce naiven,zatoa sto postoi golema opasnost da te zaebe nesakajkji(od sto e naiven,neumeshen) itn itn....
Ценам кога личноста е своја било кога и било каде. Скромна, кога има убаво, добро, емпатично срце. Секако искреност, отвореност и многу други..