Ќе баρам начин да се симнам во гρадот. Што ќе напρавиш аκо се најдеш во болница на одделение хиρуρгија??!
Ќе побарам некој од медицинските лица да ми дадат да се јавам на некој познат и да побарам помош и поддршка, доколку не се сеќавам како се најдов таму ќе се распрашам во болницата и ќе побарам некоја информација. Што ќе направиш ако на сред возење на патот ти искочи мечка?
Би вриштела, па ако сум со некој в кола би ми дал совет и би се смирила. Ако сум сама стварно не знам, паничар сум. Најокеј би било да нагазам и да си продолжам по патот (ако е поголем пат). Што ќе направиш ако дознаеш дека си трудна со близнаци?
Ќе ги родам. Иако моментално не сакам уште деца, ама би сакала близначиња Што ќе направиш доколку се разбудиш цела крвава, а знаеш дека не е твоја крв, но не можеш да се сетиш што ти се случило претходно?
Па, ќе се потрудам да се сетам што се случило, нормално. Што ќе направиш аκо возејќи автомобил, удриш лисица?
Ќе застанам и ќе и испеам една молитва и почесно ќе ја погребам. Што ќе направиш ако несакајќи забремениш?
Ќе ја викнам @nextredstyle да ми ги тргне уроците. Што ќе направиш ако ти ставаат алкохол, а ти не сакаш повеќе?
Ќе ја фрлам чашата на земјата со сета сила. Што ќе правиш ако рода од Куба ти прати две вреќи компир?
Ќе му ги откопам очите, ќе ги фрлам очите накај неа, и ќе го плукнам у фаца. Шо ќе напраиш ако не можеш да спиеш
Ќе се тегнам низ кревет пулејќи се в таван, ќе читам книга или ќе си трошам време на телефон. Што ќе направиш ако ти се расипе телефонот?
Ќе ја советувам да го напишти, при што би и понудила заштита, истовремено и да го пријави за физичко насилство .Доколку самата не го пријави, јас би го пријавила, зашто НИКОЈ(маж/жена) не треба да биде изложен на такво нешто. Што ќе направиш доколку флертува некој со тебе кога си искочена со другарки/другари, а си во врска?
Ќе го игнорирам и ќе му местам некоја другарка. Што ќе направиш ако дознаеш дека имаш убиец во најблиската фамилија?
Пак ќе го пријавам (*вечерва само со пријавување ) Што ќе направиш доколку се најдеш сам/а во непознат град?