Ќе пробам да ја врзам, поправам некако или ќе се влечам со сликата влечка. Што ќе направиш ако ти се скрши заб?
Не дај Боже. Веднаш ќе закажам на стоматолог, Зоране отворај побрзо. Ако треба да чекам, ќе ги откажам сите активности и (ако е заб од видна страна) нема да разговарам со никого во живо додека не го поправам. Што би направил ако ти понудат работа која носи премногу пари, но под услов да работаш 16 часа во денот?
Би вриштела и не би избегала, не би останала тука. (ќе ми остане помисла сега) Што би направил/а ако има силен земјотрес сред ноќ?
Ништо, ќе си чекам да дојде крајот, што биде нека биде. Што би направил ако ти дадат отказ од работа?
Ќе излезам од кола, ќе му се извинам и ќе прашам дали може некако да му помогнам. Што ќе направите ако останете без ниту еден денар?
Сигурно нема да паднам во несвест, ќе излеземе, нема ништо лошо во тоа. Што ќе направиш ако те нападне куче?
Ќе се скријам позади нешто, ќе викам да се исплаши. Што ќе направиш ако дознаеш дека си посвоен/посвоена?
Гајле ќе ми биде ама сигурно не сум. Сепак, доколку би бил, за многу работи одново би размислил и би се запрашал. Што ако ти понудат да се преселиш на Марс со цел колонизација?