О боже. Не знам каде живееш точно, ама меѓународното право не функционира вака. Ќе ми се фатат со опроштење. Странската држава ми даде државјанство. Бара да и плаќам даноци. Се посмеа малку на моето образование стекнато без пари во маусдоња, оти смешно и се виде некако, и ми побара да си преполагам скоро се . Не бесплатно се разбира, преполагањето. И побара да се откажам од македонското државјанство.. Што без минута мислење го сторив ... Има земји што не мочаат врз оние кои плаќаат данок таму.
Jas da citam ili ti da citas i da odgovoris, i da si rascistis dali nastavnicite kje bidat 24/7 roditeli ili tie deca imaat roditeli koi treba da sorabotuvaat so nastavnicite. A toj mal procent sto ne sorabotuva skoka ovde, plus tie sto ne uspeale da vlezat vo obrazovanie i sega ovie sto vlegle im se krivi, ne cinat, a tie da bea aaa obrazovanie kje cvetase Ne me citiraj te molam, nemalo programeri sto rabotat part time, pa prvo imas dete 12 god ne znae sto e clen, a vamu ti ne kazuvas sto ocena ima I da citam nekoj sto aber nema od realnostta ama nemam namera ni da se raspravam. Za koi drugi zboruvam? Da ne si go gubime vremeto, ne daj boze od postovi ovde da se gradi javno mislenje, tesko ni i gorko vo drzavava. A kako ni e ubavo, ma nisto cudno na sekoja vlada vie ste bre spas se kje pisete sto sakaat da slusnat, na niv takvi im treba.
Се' е точно, таман образложи колку малку се бара од некој на кому му го доверуваме најважниот ресурс - децата. Поздрав и до информатичарите по државниве институции, не е лесно 40 пати во ден да те викнат оти "не работи" компјутерот. Оти па во штекер треба да се вклучи де.
Vo pravo si, ama taa misli na software developeri, ti zboruvas za hardware odrzuvanje, za toa software developer ne ti doagja...a ostatokot sto go pisuva eden del no comment. Ne se ima sense deka edni bez drugi ne se moze, ne ne. Ovie obicnive uciteli hahah a kolku develperi se gordeat da se uciteli po cel svet, a predavaat ama bas kako da zboruvas na dete od 7god. zs toa od 20-30-40god dete nema poim od toa hahah mizerija komentari, od mizerija podolu ama ovde se moze i podobro i pojako hahah moze i podolu hahah
Nemoj da mislis te molam citaj pa, zboruvaj ili tesko e, e, tesko im e hahah pa, na decata naogjame maana ne ucele vaka bilo taka bilo, ma top se.
Абе платите за ниски, ептен му се ниски. Треба најмалку 30 илјади да биде основна плата. Проблемот е шо се пренатрупани со вишок кадар, шо немаат асолни услови еден куп школи, шо се' се прај преку врски...
Ти изгубена си сосема во муабетов жено. Се спореди со информатичари, утре ќе ти текне и со хирурзи да се споредиш. Па уште што биле во општеството, да не се тие програмери плата нема да земеш у банка што и онака не ти е заслужена. Мизерија тотална. Неспособен е тој.
@Vraloma Пак не ми одговори на прашањето. Зошто удираш по обичниот граѓанин место по серенава држава која што неможе основната функција да ја заврши односно да овозможни основна егзистенција за своите граѓани?
Ti se citas li sebe si, pod cest da mu e na covek nekogas sto e na forumov, so kogo debatira, ne si ti vinovna imas pravo, jas sum. Najdi go toa mislenje i izvadi go ovde pa, zboruvaj posle koj e izguben, za zalenje ste znaci da se dzavka samo.
Елем. Има и чат пат способни, евентуално без многу искуство, ама бегаат главом без обзира кога ќе сфатат кај се нашле ,и дека ќе работат работа за 3-ца, а плата една, и дека на грб ќе носат бар уште некого, плус шефот ваљда од рамковните ќе им биде.
Ne se "zaebavam" poenatat bese deka clenkata gi spomna programerite i deka ne rabotele part time, sto e nebuloza, i kolkava e razlikata megju toa sto raboti programer, a sto nastavnik i koj sto raboti. A nema sporedbi tie ne rabotat nie rabotime. Vie sednuvate ovde samo da se fatite za nesto da se karate i navreduvate ne za nesto drugo i ete da se utesite mozebi, ne znam sto dr da mislam vekje za vakvi postovi.
Затоа да се доутепаме? Не се трошок децата бре. Ова како да кажам дека болнициве кубурат за пари оти пациентите прават повеќе испитувања него што треба на трошок на фондот. Прават, ама не може пациенти да се казнат и да им се забранат услугите ебаго. На друго место смрди, не дека децата се трошаџии, што уште на ќумбиња се греат.