Сите маркети, аптеки денес работат. Мојата матична докторка работи до 20 часот. А вие сте нашле, па сте зашле. И 20.000 денари плата би ви било премногу.
Е ај, подумај се.... Тешко им е на некои да разберат една реченица, има и такви и ги сфаќам .... А ако ги сретнам малку и ги штипнувам по обравчето
Кои тоа НИЕ?! Пс. Ни штрајкот на матичните лекари не ви одговараше и они дури не заслужуваа достојна плата. Големи усти, а мали вредни раце сте. Еве доказ зашто не не бива.
Живеј си таму каде што припаѓаш и дипломирај ги сељачкиве манири што ги имаш и без срам пишуваш на форумов. Можеби ќе земеш достојна плата за тоа.
Каде пишува дека сум наставник?! Секој штрајк го поддржувам за норманлна плата. Докторите сега ги фалите, а кога штрајкуваа не ви беа вредни.
Па ти си под државна капа на работа, нели? А и има доктори што во најголемата пандемија лечеа преку телефон, и ним треба да им се одземе лиценцата. А за некои секоја чест. Плус тие еден ден штрајкуваа, а не со недели. И јас пишав за мојата матична, што од почетокот на пандемијата одеше и во домашна посета кај позитивни пациенти.
Зашто ако поддржувам штрајк, подифолт значи дека сум под државна капа?! Така сте поделени повеќето? Не знаев дека е таква поделбата. Затварам дебата, делете се и осудувајте.
Како тоа мислиш? Не зборам за другите, тргнувам од моето опкружување. Ако можам јас пола фамилија да не си ја гледам со недели, за празници да е знак прашалник дали ќе се дома, да се убиваат од работа и да јадат брзо спремен оброк, нездраво спиење, нездрав живот за да успеат да си ги платат сметките, зошто па најголемиот неработник да не може? Кој е тој работник што има сметка од 13000? За толкава сметка треба да не излезеш од дома и да ти работат апаратите 24/7. Има работа кој сака, тоа што не им се работи е друго.
Кога тие во влада што се договараат како да не украдат на нас обичниот народ и не се наситија од милиони и ни 0,05% не поделија на работниците, апсолутно ќе поддржам ваков штрајк од било која професија.
Значи ако си приватно, уште повеќе ќе можеш да воочиш колку и како се работи државно. Значи малку нелогично е тоа што го поддржуваш штрајкот, а работиш приватно. Притоа знаеме дека во приватно не може кога нас ќе ни текне да бараме покачување и да не се појавуваме на работа со недели.
Ако има мнозинство и во приватното, штрајкот е дозволен. Против закон е и може да се одговара пред закон ако некој ти забранува. Верувај и на сите газди во приватното им доаѓа крајот. Младите веќе не молчат, власта полека но сигурно им кажува каде им е местото.
Поддржувам штрајк,пак ќе кажам. Зошто мислите дека тие наставници немаат деца што одат во школо и не заслужуваат да си платат сметки и да немаат за егзистенција? Никој на работа не оди за да спие, секој оди за да работи и заработи, ама сите овие нечовечки однесувања демотивираат понекогаш. И хигиеничарот што чисти улици го заслужува тоа.
Нека штрајкуваат, ама не да им го ускратуваат на децата правото на образование. За тоа сме револтирани. Нека земаат плата, ама да ја заслужат. Нека биде по учинок. Нека им покачат на сите, па ќе видите како ќе потоне и онака никаквата економија што ја имаме.