Не си слушнала? Има многу кој замина за странство кој замина во IT, се што е помладо си бара решение. Па не знаеш зошто, како тргнала работава ќе се увериш сама.
После сѐ што испишавте околу состојбата на образованието овде, ги изнавреѓавте сите оние кои ви го пружиле за да стигнете до каква-таква магистерска, па и не е баш за фалење. Ама кој да ти каже Ивана.
Да, да безобразно навистина нели, можеле многу повеќе, а седеле во образованието ни почитувани ни ценети ни платени, навистина безобразно од нивна страна, успеаја уште повеќе
Граматички, зборуваш во еднина. Кој замина(л), КОИ заминале, али у реду е, човек дур е жив учи, освен ако не му смета егото. И ако веќе заминале, зашто им се секираме. Муабетов е за оние кои за жал не се "снашле" и сеа бараат поголема плата со 0 резултати.
Не е богами, да мислев на време и да бев паметна никад немаше ни толку труд да вложувам, ни да објавувам трудови, ни толку пари да плаќам по конференции, кога можев како сите други со една каква таква семинарска смешна да поминам. Не е ич за фалење, за жалење е.
Навистина колку вие еден дел родителите се намачивте за време на пандемијата, ве оставија тие пто не работеа малку да ги замените ама слабо некако. А знаете дека држевме часови со физичко присуство и ред др. работи што донесе пандемијата, знаете, не, нема потреба, вие се родивте писмени, се си постигнавте, овие ништо не работат, срамота не копаат. Сувишен е разговорот.
Навистина колку еден дел од вас се намачивте да сте експерти за прерани заклучоци. Ако вие бевте ризична група на работници па бевте со физичко присуство тогаш мојата група се ЛАПАШЕ со вирусот. Коа ви рекоа работа од дома сакавте на раб... Кога ви рекоа на раб навикнати бевте од дома. И да... Ако коментирам овде не сум по автоматизам родител. Веројатно психолошка Кебриџ проценка.
Кои глупости ги пишувате(немало и ќе нема разбирачка со таа една група луѓе) зошто ме цитирате? Дали наставниците бараа или родителите бараа де од далечина де физичко присуство? И се што и како направиле наставниците правилно или погрешно било под насоки од МОН, дајте ве молам ако си терате припаганда "лапајте се" сами на форумов не ме цитирајте. А ако вие работите како по ливада, во образованието не е така, спроведуваш што ќе ти наложат и од кебрич ама и од небесниот успех концепција. Така што кога ќе викате долу наставници не не мешајте со ВЛАДА.
Ние ако работевме како по ливада. Вие ќе јадевте само сува треваи грмушки. А не ќе имавте ни за јаже. Поздрав.
Да де... закони си имаме за се' Ама на хартија! И после: Ами зошто си одат и тие со високи плати? За да ти пукнат! Е зато!
Грешка, нас да не нема вие ќе бидете неписмени па, ќе нема ни за грмушки, а некој пак ќе си тера и тендери и златни прибори и што не, еве поради ова.
Тој па, за мерак... ќе ги испоапсеше половината и ќе ги отпуштеше. Тој многу затега, овие се многу лабави.. треба да најдат некоја тактика шо ќе балансира.