Штрајк на просветните работници

Discussion in 'Политика и настани' started by fbaby, Apr 17, 2022.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Е Wild да е коренот на проблемот тоа, лесно ќе се реши. Проблемот е во зајадувањето меѓу луѓето, опстојување на раб од егзистенција, тоа е проблемот.А еве ти сама пишуваш ВМРО, да го поддржува штрајкот но, не го води ниту иницира.

draconis14 likes this.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

А не е за достоинството на наставниците?!?! Шок.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Синдикатот е на оној кој ќе плати најдебело и оној кој ќе го намести претседателот.
    Се менуваат.
    Некогаш е ВМРО, некогаш е СДСМ.
    битно, не е граѓански активизам.

Нема/ло протест и/или штрајк во државава, шо партија го нема узурпирано.
    Ни еден!

Anie93 likes this.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Не се будали да испуштат скара за протест па и ти:D

zuto and Celltica like this.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Каде што има директор од СДСМ се настојува да не се штрајкува, каде што е обратно се настојува да се штрајкува. Професорите што се на договори зависи како ќе им каже директорот, а тие со решение како сакаат. Тоа е. И по некој исклучок од секоја категорија

GirlLove likes this.
  6. draconis14

draconis14 Активен член

Еве ги почнаа партиски да се препукуваат. @Outlook, остави ги, не вреди повеќе да се разговара. Еве го тоа што го зборев, во отсуство на аргументи, стереотипи и навреди. Вие сте проблемот, на вас партиите ви се во глава, не на нас. Поздрав!

7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Во штрајкот на СОНК , Чепреганов гледа инает и суета како главни карактеристики на хипертрофирано его и на малигна нарцисоидност.

https://telma.com.mk/2022/04/27/che...sposobni-generacii-a-vo-idnina-slaba-drzhava/

Прочитајте за последиците што ги нанесувате на децата (не)драги наставници.

cresa-jagoda, Ahoy and Annath like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене сите партии ми сметаат.
    А посебно луѓе, кои се дудлаат во некоја партија за се'.
    На мочање не одат без врска да фатат.

Tajnaotrovna, Annath and Celltica like this.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Од сите луѓе Чепреганов хахсха да, он како кажал така е, за кого работи тој знаеш хахах

princess5 and draconis14 like this.
  10. Munchmallow20

Тукууу.... досега на некој 1ви мај сте излегле на протест? Оти нели со години ве маткаат со договорот. Онака да измарширате низ цело Скопје, па и другите градови, да ве види народ.
    Или веза немате што значи денот?

zuto, Celltica and WildMk like this.
  11. ph.orhideja

Не знам за кого работи докторот,ама знам дека во моментов ти и твоите колеги работите против нашите деца.
    Не очекувајте симпатии,со ништо не сте ги заслужиле(чест на исклучоци).

12. draconis14

draconis14 Активен член

Многу ми е гајле што мисли. Тој излезе со изјава дека наставниците требало да носат жолта лента во знак на штрајк додека предаваат, како во Јапонија. Јапонија, земја каде што и царот му се поклонува на учителот. Ете кој e "Out of touch". Ние овде може до пензија да носиме жолта лента и на никого око нема да му трепне. Може ќе почнат да критикуваат дека лош моден додаток сме избрале. Трета недела децата не одат на настава, не им трепнува око. Жолта лента да сме носеле. Па не сме сите неуки како голем дел од народецов. Ајде поздрав, мои драги заслепени сограѓани. Тепајте се меѓу себе, нека живеат „господариве“.

princess5, MikicaBt and Outlook like this.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

А зошто ги пушташ на училиште тогаш, запиши го детето во приватно училиште, овие ваму работат против вашите деца, не се борат тие за своите права, имаш избор, не се жали направи промена :) Во кој свет живеете не знам, се повеќе се селат и ќе се селат од овде, не за џабе.

14. Anie93

Anie93 Популарен член

@Munchmallow20

Не видов да даде некој коментар на мојот одговор ти :D не ти одговара изгледа

Outlook likes this.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Ме насмеа, пишал Чепреганов, удри туш, што пишал, има ли врска тоа, што е важно, те молам, важно е, пишал што некои сакаат да слушнат :)

draconis14 likes this.
  16. ph.orhideja

Која си или кој си ти да ми кажуваш каде да ги школувам моите деца?Јас плаќам данок во оваа држава,со што го полнам буџетот и со тоа имам право на школување на моите деца.А ти си таму да ги образуваш.За тоа земаш плата.Од данокот кој јас го плаќам и сите останати во оваа земја.Во моментов штета правите на децата.

А за промената во право си.Треба една чистка да се направи во вашиот сектор.И кога сте толку гласни,кажете зошто имаме најслаби резултати на тестирања,зошто не се побуните за програмата?
    Каде сте тогаш вака да се буните?

17. draconis14

draconis14 Активен член

Видов јас која му е намерата уште во првата изјава со жолтите ленти. Инаку, јас им пуштив изјава од претседателката на Европската синдикална организација која застапува 11 милиони наши колеги ширум Европа, каде што објаснува дека на ист начин, со прекин на настава, се штрајкува секаде во ЕУ. Знаеш што ми одговорија, „сега Европјани ќе изиграваат“. Реков, празни зборови и замижување пред факти. Затоа и не вреди да дискутираме.

Outlook likes this.
  18. Munchmallow20

Додека не сфатиш дека ти си привилегирана над ученикот, нема што да ти коментирам.

Celltica likes this.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

А не јас не сум никоја :) само ти дадов предлог та, нели овие работат на штета на децата или се предомисли, сакаш пак во државно училиште :) Ние ако се буниме за програмата испаѓа не сакаме да работиме, слабо трпиме промени и тн., за жал поради вакви испади, вашиот глас се слуша повеќе, сме пробале не вреди. За тоа најслаби резултати баш и не знам што зборуваш, не сум во вишите или во средно училиште така што не знам за какви резултати станува збор. Знам пред некое време нашите деца партсл направија надвор од МК први места освоија.Јас само можам едно да ви кажам, ако сакате деца кои ќе знаат ќе ги пуштите наставниците и да ги скараат и да ги наградат, ќе го поддржувате наставникот (освен не дај боже нешто др да е посреди), внесете навика кај децата да учат, ние со кофа во глава не можеме да ставиме никому ништо. Не фаќајте врски за 5, не уценувајте, не се заканувајте и ред др. работи и децатс ќе си ги биде. Има 7 видови на интелигенција, секоја ќе се развива, а најсилната страна ќе го оформи детето.
    Не бива сите со сите 5 без мака. А да се толку слаби и надвор би биле слаби резултатите, а не се.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Кога нема што да ти каже, ќе мора да се прави луд :) замина неговиот интегритет да се врати исто како и младостта.

draconis14 likes this.