Ниту верувам во ова,ниту ке се замарам со поврат на ддв,бла бла,уште една манипулација на Заев и компанија.
ако месецно трошиш 20,000-30,000ден мислам дека има есап да ги скенираш само ова со глобитне не го укопчав баш баш попосле ке зирнам убаво
Значи за нив си направиле да лапаат пари,као божем за граѓаните,кои во денешно време може да троши 30.000ден месечно? Кога 80 посто се под 18.000 ден а бе ајде.
Затоа постојано велат семејство, семејна заштеда.. не верувам дека во некое семејство секој сам ќе си скенира туку на една апликација би оделе сите. Така ако праиме колку може да повратиме, едвај 2-300ден месечно. Ако се земе во предвид дека поголем дел од трошоците се за храна која има повластена даночна стапка од 5% тогаш ни толку нема да се повратат. Плус постари особи немаат ни паметни телефони, да не земе некоа пензионерка да скенира сметки случајно...
јас реков еве пример лично јас ке се земам еве ако јас месецно трошам и над 30,000 ам аај нека се 30,000 се исплака да скенирам фискални зошто да не си повратам 1000ка пример? реално имам високи приход и нема проблем да имам разлика од земено -потрошено у смисол земаш 1трошиш 10 тоа ми беше муабетото мене од погоре
Максимум за 3 месеци, пошто исплатата ќе биде на 3 месеци, можеш да земеш 1800 денари, значи месечно по 600 ден поврат, под услов да имаш по 25 000 ден потрошувачка, без сметки за комуналии. Смешки.
Јас ја инсталирав апликацијата за да видам кај ми идат парите, не за друго, како дневник на потрошувачка Пари тоа нешто ситно што ќе земам ќе префрлам за некој хуманитарен случај и така.
Што ако скенирам туѓи сметки? Од кај ќе знаат чиви се? И што ако сумата на скенирате сметки во тие 3 месеци ми е рецимо тродупла од примањата што ги имам? Какви казни ќе има за ова? Како уопште ќе знаат дали се само моите сметки или сметките на цело семејство, или на другари, или најдени на патот, или "крадени"?
Koj evtin populizam e merkava majko mila. Ke odam kako idiot ke snimam smetki za 200 denari da mi se vratat godisno.
Aj поправете ме ако сум грешка нешто На секои 3 месеци 1800 днеари со максимален потрошен износ..тоа се 7200 денари годишно. (на секој квартал од годината по 1800 ден. 4 квартали = 7200 ден. ) Вака е или не е?? Ако е вака од утре почнувам да собирам и сите од дома ќе ги ангажирам. .. Па едно к15 е само малце поголема сума од гореспомнатава, а сите кои имаме среќа да го земеме знаеме колку значат тие пари кои се плус.
Да, ама ако е 18% ддв на сметката. А храната е со 5%, не знам колку се исплаќа така. Сега скенирав сметка од 4000 ден од маркет, 80% од сметката е со 5% ддв. Хемиски производи, козметика и слично е само со 18%. А најголем месечен трошок во секоја фамилија е за храна реално.
Вака така се собираат и со 18%, алкохол, цигари (кој е пушач годишно ќе му излезе 1 штека гратис само од цигарите. Му сметав на мм оти не сакаше да ми собира фискални ), гориво, облека, обувки, козметика, играчки, мебел и апарати за домаќинство... Ко што кажа @firequeenn колку едно к15 може да се извади ако редовно се скенираат сите сметки.
А не е максимално 30 илјади месечно? Тоа не го разбрав. Ќе купувам орбитрек наредна недела па брзо ќе соберам месецов.
не фискалната сметка а ти биде до 30,000дена максимум над 30,000 денари плакањето мора да биде преку трансакција у банка нема више фриждер о д35,000 ден да му го плакаш на рака инаку месечно максимун шо може да повратиш данок е 600 ден тоа е да изскенираш 26,600ден фискални се над тоа на друг акаунт прмер на маж ти 7200ден максимум можеш да повратиш за ела година ти 7200 и маж ти се зависи колку пари се трошат месечно барајте си фискални секаде и скенирајте или можеби не хахахха оти глава ке ве фркне колку пари се трошат месецно