И сега доколку мојата плата е 12000 ден а пријавам сметки од 15000 ден ,ќе имам ли проблем? Ова не можев никаде да го ископам...званично...
Па не знам ,да не има некој лимит или предупредување...досега листав ништо не најдов... Да не е нешто како со ситни букви напишано на договорите на операторите,кои никој не ги чита ама знаат да заглават...
18 проценти од 15 000 е 2700 ден. 15 проценти од 2700 е 405 ден. Не вреди да се замараш со фискални за толку пари. А мислам дека има и некои казни.
Дека па 400денари секој месец наоѓаш на улица, па нема потреба да се замараш. И 'Мислам дека има казни' е реченица напишана за плашење луѓе без конкретни информации. Мерката е добра и е направена пред се, за да се натераат луѓето да бараат фискални со што државата ќе има поголем даночен прилив. А секој денар плус добиен на сметка сигурно не е вишок. Инаку нема врска ако земате 10.000 а внесете 20.000 во апликацијата. Се собираат сите сметки од цело семејство, не мора секој оделно да скенира.
И 400ден месечно да се, 4800ден се годишно. 7200 e максимумот што може да ти биде вратен. Нешто што е дотрајано дома може да сменеш. 5 сметки за телефон нека се. По еден пар патики за цело семејство, еден тепих излитен да се замени со нов, еден дотрајан тостер, една микробранова... Некоjа моментална дупка може да се закрпи
Zosto togas vladata za prvite pet meseci od ovaa godina ima sobereno 50 milioni evra pomalku danok?Merkata e evtin populizam na kratki stazi.Mislis deka nekoj vo Cair ili Saraj ke ti dade fiskalna ako mu pobaras?Toa se postignuva samo so visoki kazni i nisto drugo.
Скенирам и јас, колку толку нека си се собира, маж ми не сака да се замара па јас за него Него ова ми падна во очи.. до сега за 12 дена 120 илјади евра? Јас слободно би го дала мојот дел за лекување и помош на лица кои немаат, па дури и би скенирала фискални и за тоа само да се собира. 300,400 ден мене нема да ме збогатат ама од повеќе луѓе на купче и тоа како може да помогнат на тие на кои им е најпотребно.
И 3000 ден да се годишно оти да не си напилнам еден резероар гориво пред да тргнам на одмор Е сеа коа ке скенирате глава ке ве фркне колку пари трошиме месечно
Види, мора некако да се почне, не се само Чаир и Сарај места на кои не се даваат фискални. Колку пати си бил во кафана и ти дале парагонче и си платил затоа што не се замараш дали има или нема сметка? Мерката е популистичка, ама сметам дека не е лоша.