Кога сакав да скениран сметка ми вика грешка при верификација (Е2002). Што можам да направам? Сметката не е бледа ниту згужвана, а е 1700 па да не ми пропадне
Даваат лажни фискални, мене во XCess во Кисела вода ми дадоа таква, и прашав, лажни фискални давале, за да не плаќаат данок, тие не можеш да ги скенираш иако имаат бар код.. Ќе ги пријавев, ама не ми се замараше толку.
Ако ти се замара, оди пријави во УЈП, ама претставувам дека се исповрзани и со ујп и сегде, па затоа вака прават, мене не ми се замара..
може не се лажни знам имаше некој закон, до одредена сума таму на приходи, претпријатието е ослободено од плаќање данок. и затоа на некои сметки нема данок или на оваа имаше?
Pocnav da skeniram od dekemvri 2022 stignav do 1200 den sea od januari pocnav od 0? Ne mi e jasno dali ke se isplatat tie 1200 od dekemvri ili ke treba januari pak da pocnam od novo ili treba sea januari samo uste 600 den ta skeniram?
Не можам да скенирам сметка од 16.000ден... Не е оштетена, постои ли некој начин да ја скенирам да не ми пропадне? Малце има како испрекинато само минимално можно е поради тоа да не може, има ли начин?