Јас тек сега решив да почнам да скенирам. И сега, ми викаат штом си вработена, регистрирана си, ама кога пробувам да се најавам ми излегува непостоечка адреса, а таа е адресата што ја користам, нема друга. Можно е да не сум регистрирана сепак. Има некој друг така? Ќе прашам во ујп секако.
Оди во ујп. Јас скоро почнав да скенирам, две недели од прилика. Стидент сум и досега плата не сум земала, ама студенски оброк земам, и плус ми префрлале пари од др сметка. Имав нешто од факсот да ми префрлат пари, ми се јавуваат не сум била регистрирана во ујп, ја цела зачудена им велам земам јас пари од државата, функционална ми е сметката... Сепак требало во ујп да се регистрира. Пробај таму
Дали имаш однесено барање во УЈП ? Дека при првиот пат треба таму писмено да ти го одобрат барањето, откако ќе се регистрираш електронски.
Sto bidna po ova prasanje? Dali ako skeniram smetki od 28mi Juni na 1vi juli ke mi gi broi vo vtoro tromesecie (juli avgust sept)? Znae li nekoj za sigurno?
Ќе ги пресмета за тримесечјето април – јуни, иако се скенирани во јули. Таков е законот, односно член 3 став (4). Треба да се измени законот, поточно зборот „издадена“ да се замени со зборот „скенирана“, за да биде како што сакаш.
Zdravo se e vo red email I lozinka I ne saka da se najavi za skeniranje pisuva ne validna a validni se gi koristam
Ако е-мајлот е точен, сменија лозинката преку УЈП. Заборавена лозинка Ако и оттаму не сака, мора да одиш во УЈП.
Зошто се уште средствава од скенираните фискални се префрлаат во минатото тромесечје? Денеска е 1ви, за 5, 6 и 7ми веќе исполнив 2100 и скенирам денеска во новово тромесечје се уште ми ги префрла во надминат износ за 5, 6 и 7 месец, а по правило пошто е 1ви денеска треба за 7, 8 и 9.
Сметката треба да биде со датум од новото тромесечие. Ако е со датум од јуни, ќе си оди во претходното тримесечие.
Ви ја отвара ли апликацијата? Кај мене веќе неколку дена не сака. Ја избришав, ја инсталирав од ново, и пак не сака. Ова ми се појавува. Чаре?
Дали чепкате по канти за да најдете сметки за скенирање? Или зимате од каса расфрланите вишок што се?
За првото прашање: горните што се си ги собирам, не чепкам. За второто прашање: не може да се земе расфрлана од каса, бидејќи вработените си ги зимаат за себе.
мене ми паѓа мнг безвезе и жал кога ги гледам како зимаат расфрлени сметки по касите и кога од кантите вадат...