Dali eden licnost moze da otvori dve mojddv so razlicni transakcii? Ili edno za mene edno na imeto na mama, a mojata smetka da stoi i kaj nejzin profil?
Неможе Твој профил твоја сметка ако мајка ти има профил ставаш нејзина сметка Треба да имаш 18 години и да се регистрираш во УЈП
А ви скратија ли износ за плаќање? И кај мене и сопругот ни скратиле по 70 денари. А имавме исполнето...
Ама мене ми стои и за предходните исплати дека во тек е реализација на повратот а јас не проверував воопшто бидејки помали беа сумите Од март пишува во тек е реализација
Имавме над 2100 денари скенирани. А сега ни пишува дека имаме за исплата по 2030 денари. Сигурна сум дека и двајцата го имавме надминато износот....
Не. Да не имате скенирани „забранети сметки“, па УЈП ги минусирале. „Забранети сметки“ се сметки од вода, струја, парно, телефонски (интернет) услуги, сметки што и фирмите имаат право на поврат на ДДВ (не може и физичко лице и правно лице да бараат поврат на ДДВ на една сметка), како и сторнирани сметка.
Сигурно имате скенирано сметки кое се дадени и книговодство на книжење Пазете. За ова и казни следуват
Законски е „телефонски услуги“, се мислев дека интернетот припаѓа во „телефонски услуги“. Тука значи сум бил во грешка.
Можно е банката да си зима(влече). Јас минатиот месец имав 1028, а ми пуштија само 1000. Не скенирам сметки и тие слични работи...