Не оставија без пари. Јас во кафана требаше да одам со симпатијата, да ја частам, ама ме гледа не ја викам и не ми пишува повеќе. Не се нормални со ДДВ-то. Немаат ли пари или што е работава. Кај никој нема пуштено.
Има кај мене. Инаку нема врска банката,секогаш ми исплаќале до 10ти во месецов еве денес 17ти ми стигна.
Добро за шо се тепате ко пиши како на слеп дека 28ми е крајниот датум на исплата? Ај да помина ке разберам ама 17 е...
И кај мене нема сеуште ништо, гледав уназад како ми исплаќале, датумите се поклопуваат секоја година, ден-два разлика има можеби, ама овојпат доцнат многу
И јас секогаш полнам точно 2.100 а овоа тромесечие ми пуштиле 2.064. Чудно , не се проблемот 30те денари,ама слушам кај многу има што фалат по 50,100 ден Едит Кај мене во петокот пуштиле
Или имаш скенирано сметка за кој не се враќа ДДВ или имаш скенирано сторна сметка, па УЈП го намалиле износот.
Eve i kaj mene ni kaj maz mi nema a sekogas sme dobivale megu prvite, 5 ipol godini skenirame i sekogas bilo taka. Se mi mirisa ko da ke go ukinat pocnuvajki vaka so nepustanje na nekoi.
До крајот на февруари, граѓаните треба да ги добијат парите од „МојДДВ“. Од Управата за јавни приходи (УЈП) информираа дека досега се исплатени средства на 344.000 од вкупно 496.543 корисници, а остануваат уште 152.543 корисници за обработка.