Па тие ако сте приметиле почнаа да заебаваат од поодамна, и многу ја должат. Порано се знаеше од кога до кога отприлика се исплаќа. Една позитивна ствар шо воведоа комуњарите, ама биваше да се заебе.
Има некој отворено сметка за скенирање во некој од шалтерите на УЈП што се во општина. Слушнав дека имало во Ѓорче, Чаир и на други места. Или мора да се оди баш во УЈП за тоа?
После избори во глобала секогаш со сѐ каснат, така да и ова ќе почне последна недела на месецов сигурно.
Јас ги чекам како поклон од Дедо Мраз за НГ, ама ништо. Сигурно после 20ти ќе пуштат. Сега е ребаланс на буџетот, па ние што чекаме пари од државата, не сме важни. Не дека мене лично овие пари ќе ми сменат нешто или ќе ме збогатат, ама ќејф ми е кога зимам пари од државата и затоа едвај ги чекам.
Некој случајно да не е заинтересиран за студенски ваучер од 15.300 да купи за 12.000 може да се искористи за компјутер, лаптопот и таблет.
Да мора лично јас да отидам со лична карта, но би отишле заедно. Знам дека некои ќе осудат зошто го продавам ама уред не ми е потребен бидејќи си зедов на почетокот на годината, а средствата од ова би ги искористила за друго.
Па земи го и препродај си го. Само кога ќе го зимаш кажи им да не ти го отвараат, бидејќи ти е за предпродажба.