Пробав со преинсталирање, не помага. Ништо, ќе идам утре до УЈП и ќе скенирам таму. Фала на двајцата.
Максимална сума што можеш да ја добиеш на еден профил е 2100 ден. Е сега зависи што скенираш. На пример , ако купуваш леб , јадење кои имаат помалку данок ќе добиеш помалку, а ако купиш техника, алати, мебел кои имаат голем данок ќе добиеш повеќе. Колку поголема сметка, толку повеќе, дека нели поголем данок. И мислам дека добиваш повеќе ако имаш македонски производи. Имаш таму извештај и ти кажува до каде си и колку проценти имаш поврат. Сметки од фирми со фактура и сметки кои стигнуваат и кога ќе ги платиш ти да даваат фискална ( на пример кабловска телевизија) мислам не може. Туку само на купени производи.
Фала на одговор, 2100ден максимум поврат НЕ фала.Чисто ме интерсираше глеам народ по касите собира фискални на една женичка и дадов се радува.Не знам шо да кажам за 35евра народ доведен до мизерен степен.
Траба апдејт да се направи, сменет им е скенерот, веројатно затоа имате проблем. Кај мене е во ред и многу побрзо се скенира.
иконата на за скенерот сама се смени, ама не ме прима без лозинка, а не ја знам. Барам од страната на ујп да ја ресетирам ми враќаат надградна на системот и не ми дава да ја променам.
Бев во канцеларијата на ујп, шалтерски-канцелариски работник. Па почна од кај он да знае, штом јас не сум можел да си сменам лизинка и он не може, сите имале проблеми, нему никој ништо не му јавил... Побарав пак да направиме нова лозинка и вели ај да видиме, прати барање за нова лизонка, проблем што се решава за буквално 2 минути, се "натегавме" и убедувавме.
Dali ima nekoj na kogo se uste ne mu se stignati parite od Moj DDV? Kaj mnogu stignaa uste minatata nedela, kaj mene nema.