А добиваш некакво известување дека си добитник на награда? Сигурно нема секој ден да отварам извештаи...
Само мене ми е симптоматично што секој ден некој од Струмица добива награда? Мислам, и од Скопје има секој ден... ама население Скопје и Струмица бајаги разлика има.
Знаеш што значи сметководител или не? Дали знаеш што значи сметководство? Очигледно немаш поим. Што не ти е јасно? Постојат фискални кои се купуваат за фирма, си купил од книжарница пенкала за фирмата и од таму ти даваат сметка и сметкопотврда и се носат у сметководство и се рачуна данок. Ти не можеш да ја сликаш таа сметка пред да се носи у сметководство пошо за неа веќе е вратен данокот. Членката прашува за сметки од на работа кои се потенцијален материјал за сметководство. Многу просто и едноставно
Секако дека тие сметки може. Пред да ја досредат апликацијата за да може да си одстрануваш сметки кои си ги сликал многу беа во паника пошо им рекле дека следуваат казни за сликани сметки од на работа кои поминале низ сметководство. Ако никој не ја зема сметката и после ја фрлаш у ѓубре не разбирам како тоа го збунува на некого дали може или не може....
Ааааааа, врв си!!! Каде овде гледаш спомнување сметководство? Како оваа реченица те наведува дека прашува за сметкопотврди, а не за фискални кои потрошувачи ги оставаат на каса кај членката?
@darkota скенирај ама со усул. Да речеме по 5-6 дневно од профил. Мене од едно место од кај што ми даваа така сметки кои никој не ги зема ми кажаа дека биле предупредени од ујп (не само поради мене, туку тие давале на многу луѓе). Ти не правиш ништо погрешно и парите секако ќе ти ги исплатат, ама да не реагираат случајно кај газдите па да ти направат проблем.