ништо конкретно не треба, само скенираш сметки редовно само што за таа награда се скенираат и сметките од 0 денари ддв и на месечно ниво е влечат електронски 15 сметки скенирани во тој месец и си добиваат награда
А како се добиваат тие награди? Треба некаде да се пријавам или автоматски сум во игра штом скенирам?
Добро, а кај апликацијата "МојДДВ" има нешто "Моја награда". Нели таму нешто треба да се оди за учество?
А што да правам кога ми дале парагон блок? Дали ќе ми дадат фискална доколку би побарала? Ми рекоа на поправка им е апаратчето...
Хахаха на поправка им било. Лажат! Ако не им е активирана фискалната не смеат да работат. Инсистирај да ти дадат фискална, ако не, имаш право да не го платиш производот/услугата. Имаш на апликацијата пријави неправилности, пријави го објектот кој не ти издал фискална.
не можев да не им платам морав, автобуска станица па морав да ја земам картата да можам да се качам во автобусот. Е сега прашањето ми е они дали кога ќе им бвиде поправено ова апаратчево ќе можат да ми дадам фискална дека веќе ми издадоа парагон блок или завршена работа е ова....? да не ми речат дека ми издале парагон блок и демек ако издадат и фискална да не бидат во минус на каса.... не ги разбирам овие работи
Касата треба да се сложува со фискалната. Парагоните немаат врска. Туку остај ова, поминало, глеј за во иднина да не те излажат пак.
Ни мојата фризерка не дава, мислам она си има каса и верувам дека се е регуларно и пријавено, ама фискална не дава. А баш ме интересира колку е ДДВ на тие услуги.
Побарај си. Јас знам дека нема ни каса, ни козметичарката. А како е регулирано не знам. Тој што разбира нека каже.
они се даночни обврзници си плакаат ддв ама над колку ако прикажат профит нез точно колку беше мислам над 2 милиони не се обврзани да издават фискални фризер козметичар механичар тоа се занаетчии