Прашувам за поврат на ддв, ако имам направено повеќе од 600 денари за поврат, дали ќе ми бидат исплатени бидејќи за јануари и февруари немам ништо скенирано, или па се важат само тие 600 дозволените за еден месец и толку? Да го поедноставам прашањето, тие 1800 за поврат за едно тромесечје може да се направат и во еден месец, или исклучиво во три (по 600 секој месец)?
Читав ќе се зголемел лимитот од 1800 на 2300... Што според мене и овие 1800 не можеме да ги достигнеме а не пак 2300.За да се постигне поголем ефект рреба да се зголеми процентот за поврат од 15% на 30% па така со наши плати да може да се стигне до тој лимит... Инаку тешко
Девојки зошто кога ја пишам трансакциската сметка и пинот ми вели невалиден пин а тој е? И дали може наместо моја трансакциска сметка да ставам друга?
Човек кој се родил во Штип, живее во Виница и во моментот кога му се јавија беше во Бугарија, не ни следел. Подоцна го побарав на фб, пишува дека живее во Бугарија.
За три месеци направив 1850. Дали 50 ден ме ми бидат префрлени за нареден квартал? Сметка издадена денес 21 ви, до кој датум најкасно мозам да ја скенирам? Фала
За 50те денари не сум сигурна, но мислам дека не се префрлаат, а сметката можеш да ја скенираш најкасно 10 дена по издавање
Не се префлаат парите во нареден квартал. Секоја сметка може да се скенира до 10 дена одкако е издадена.
Мислам дека нема да има исплата, ако е тоа потребно за да се спаси економијата еве ќе се откажам од моите 1800 денари