Ние не стиснавме нишо, ни дека не донираме, па ни исплатија по дома. Веројатно и до банките е, а и група по група одат. 30тина дена исплаќаат на дел по дел од луѓето.
Здраво, можи прашањево не е за тука ама неможев да најдам друга тема. Дали еднократната помош од државата од 7000 ден за невработени важи и за студенти?
Да ама ќе ги даваат по механизам на филтрирање според имотната состојба и приходите. Нема да даваат на сите. 6000 денари е иначе.
Не се донираат автоматски. Кажаа дека исплатата ќе трае подолго и ќе се врши по групи, а не на сите наеднаш.
Jas nemam dobieno od avgust nisto,im prativ mail,mi pobaraa embg i tolku. Sega treba da proveram dali pustile...
Мене уште ми немаат на стопанска банка пуштено а баш ги чекам не за друго 1800 денари имам прв пат имав и надминато.
Обично истовремено или прво кај мене па на мм ни стигаше сега кај мм имаше завчера на с.банка кај мене не... веројатно по др редослед идат ...
Луѓе немаат врска банките, туку сме поделени на групи и зависи во која група ќе се паднеш на исплата. Не исплаќаат прво пример на НЛБ, па Комерцијална итн. Затоа џабе прашувате дали на некоја банка исплатиле бидејќи не идат по тој принцип.