И јас уште немам поврат на ддв, им пишав на меил пред две недели ама одговор нема До кога е продолжен рокот за исплата?
И кај мене сеуште нема, им пишав меил не вратиле.. треба да ми префрлат 1800 најверојатно поголемите суми најкасно ги исплаќаат, нема ни кај мене дека сум донирала. На кој број се јавувате?
Доколку некој ги има донирано парите од Мој ДДВ, до 30 јуни може да си ги поврати назад https://citaj.mk/2020/06/12/vlada-doczna-vecherva-donese-nad-deset-vazhni-odluki-za-graganite/
А како да знам дали ми се донирани? Ништо не ми пишува мене само поврат и преостанато И каде да, се обратам да прашам?
Мош прашањето не е за тука ама ајде. Што ако не си го знаеш мејлот на кој си регистриран во УЈП? Може да се јавиш/идеш до УЈП ќе ти го кажат ли?
Нели ти даваа еден лист кога се регистрираше како даночен обврзник во УЈП за да можеш да скенираш? На тој лист го пишува меилот. А ако го немаш листот таму оди и прашај. Не знам како иначе би дознала.
Мене не ми вратија ни од прв квартал од кога го воведоја. Скенирав и на крај излезе дека мора да имаш своја трансакциска а јас немам и користев од родител. А кога го промовираа велеја дека и 15годишни деца можат да скенираат а како шо знам на малолетник не издаваат трансакциска (ако грешам поправете ме не сум сигурен). Океј нема врска, продолжив да скенирам и со моја трансакциска и пак не ми дадоја. Имам комшија шо работи во УЈП кратко ми кажа има застој и не ме дослуша. И се откажав. И сега со картичкиве од 3000 не сум баш сигурен дали и ќе ги даат или само на одредени.. Фалш држава т.е влада.
Брат ми има своја трансакциска сметка а има 16 години. Парите мама му ги вади во негово име ама има бидејќи стипендија зема.
Пуштија сеа пред избори,мачкаме очи,а после 15ти ќе речат државата е пред колапс,Ве молиме донирајте кој колку можете....Или па ќе закачат некои нови повисоки давачки,од типот : Укинавме радиодифузна такса,али затоа Интернетот ќе го плаќате 950, или Бег во месец јуЛи и Август 1.000
Ako go nadminam limitot, a ne e zavrshen mesecot i koga skeniram ushte mi dava nadminat limit i suma e sega dali toa shto e nadminato se prefrla za slednoto tromesecie?
Не се префрла, имав надминато минимално околу 20 ден. Не ми се префрлија во следното тромесечие. Кога си при крај проверувај си извештај да не надминеш
Ако месецот е во исто тромесечие се префрла, ако не е тогаш не се префрлаат. Ако ти е надминат за јуни нема да се префрли за јули бидејќи спаѓа во друго тромесечие (7-8-9 месеци).
Од јули пак ќе скенираме сметки за трето тромесечје или веќе нема да има поврат на ддв ради коронава?