Јас немам земено се уште. Бев и во ујп таму рекоа ќе ти исплатат ама еве уште нема. Не знам кај да се обратам.
Кога ќе заврши тромесечието не се исплаќа одма следниот месец. Значи има пауза еден месец па наредниот почнуваат со исплата. За јули август и септември ќе исплатат во ноември.
Иста ситуација имав сега со сметка од сетек и мене ме фати инает, дека со поголема сума е. Сметката е од 29 јуни. Каде провери дека износот е додаден во тоа тромесечие? Да проверам кај мене
Верувам дека е додадена, сепак не се поминати 10 дена од 29 јуни. Кај мене беа додадени. Инаку провери си во делот за тримесечни извештаи, само наместо за 7-8-9 месец, смени за 4-5-6 месец.
Здраво Ќе ве замолам за помош При скенирање ми се појави негативен износ Претходните месеци беше се ок а сега вака. Дали некој имал ваков проблем ?
Зраво, Од вчера ја симнав апликацијата мој ддв, бидеќи имам сметка само во нлб банка дали во полето на трансакциска сметка треба да вметнам бројот што го имам заокружено со црвено? Ви благодарам однапред
Причината за негативен износ била сторнирана сметка од претходното тримесечие. Од таа сметка имав поврат 500 ден. Додека не го вратам долгот со скенирање на сметки во толкав износ ќе биде минус потоа ке се почнело со скенирање за 7-8-9. Така ми образложија па добро би било да се знае и ако и некој друг го има овој проблем . Фала за одвоеното време.
Дали некој приметил дека не сакаат во последно време поточно баш од овој месец од јули не сакаат да се скенираат сметките од кам? Мене ми се случи еве 3 пат така
Smetkata ne e problem,problem e bar kodot koj moze da e osteten,da ima linija na nego ili bilo kakva druga grebnatinka,taka ne celosno se skenira. (T.e. treba fiskalniot printer da go odnesat na servis i ke im go sredat). Prijavi im vo market, koga ke im ja pokazes smetkata oni znaat od koja kasa e i ke prijavat na odgovorniot.