Дали може наизменично да се најавувам од два акаунта на една иста апликација? (пр.од мојот и мајка ми)
Дали може да се скенира фоскална на која е захефтана нефискална? Конкретно се работи за нафта/бензин од макпетрол а сжетката е баш голема....
Нема сметкопотврда. Туку има захефтано не фискална. Така пишува. Еве сликав. А одозгора си е најобична фискална.
Ја скенирав. Како што пишав обична фискална сметка (со бар код нели) е захефтана со ова. Одозгора фискалната и одоздола е ова. Прашувам заради оваа нефискалната да не ми направат проблем.
Ne smees da skeniras smetki za firma, zatoa sto veke se vraka danok na niv. Ako te fatat ke si platis kazna debela.
Мене ми личи како фискална за ваучерите за зелена нафта што се. Тие се скенираат. А членката не кажа дека има спеткопотврда само фискална а над неа не фискална.
Да имаше сметкопотврда ќе беше захефтана. Сметкопотврда нема. Само најобична фискална и оваа нефискална под неа заедно захефтана. Нафтата е платена со посебна картичка за бензиска, на која има одредена сума и од неа како ставаш нафта така ти повлекуваат пари. Нефискална прв пат гледам затоа и прашувам. Вериватно ја даваат како доказ за тоа колку си повлекол од картичката и колку ти останало на неа. За сметкопотврда знам дека не смее бидејќи следува казна. Прашувам конкретно за не фискална. На неа пишува ова не е даночна фактура. Што значи тоа? Едит: си ги избришав скенираните фискални. Имав две, од по 100 евра исто за нафта. Да не ризикувам, па добијам казна за 400, 500 денари.
Stom e na firma ne smees. I toa e za trosok na firma, znaci od pari uplateni od firmata povlekuvas za da stavis gorivo. Toa mi bese poentata, ne bitno kako glasi.