Spoiler: Констатација А што ве кошта да ја симнете апликацијата и да скенирате, се на се симнувањето е 1 минута , најавувањето 30 секунди и секое скенирање на сметка не повеќе од 10 секунди. Незнам што губите ако скенирате ! Лошо ќе ви дојдат (па) и 300 денари во месецот да ви стасаат? Иначе се троши време по социјални мрежи без да очекуваш и 1 денар поврат. Ако не ви значат тие пари во месецот, тогаш ете давајте ги сметките на оние кои му значат. Иначе, денес го направив првиот скен. И ги поддржувам ваквите акции, ма колку и да не се исплатливи. Ова е мерка за намалување на сивата економија и за контрола на трошоци на секое семејство (зашто УЈП ке има јасна евиденција колку троши една фамилија т.е. поединец).
Освен што сум била во ујп за к15 кога се пријавува тоа се води како регистриран или не? Дајте линк за регистрација
Пријавена ли си за плаќање данок ? Ако си пријавена, тогаш имаш е-маил оставено, е , врз основа на тој е-маил ке се најавиш на УЈП апликацијата. Отвори на ujp.gov.mk. , оди на МОЈДДВ и следи ги упатствата.
Епа не се тие. Убаво провери со кој емаил се имаш регистрирано. Можеби и во лозинката грешиш, да ти е уклучено капс лок или да ја пишуваш на пример на кирилица наместо на латиница.
Smeniv i lozinka i proveriv vo ujp da se logirav funkcionira. Samo aplikacijava od telefon ne mi funkcionira..
Епа како тогаш се тепаа на каса жени што можеби зимаат 200еур плата, а цел ден ќе дреме на каса и ќе буричка по корпи за да скенира во месецот 500? Што правиме со парите од роденден и др. Прослави што ќе ми ги дадат, собирам секогаш над 100еур во кеш, и уште толку во месецот од свекрва и мајка што ќе ми пикнат под рака?
Ќе треба да кажеш од кај ти се Што мислите, дека кажуваат сузбивање на сива економија само за тие што не издаваат фискални? Не бе, и за тие што не пријавуваат данок на приход екстра Кога ќе видат дека зиам плата од 300 евра а секој месец прикажувам 1000 евра )) ќе се бара дали прикривам данок
Па така треба и да биди. Баш да видиме колку сме 'сиромашни'. Оти познавам купишта луѓе што имаат непријавени приходи.