introverted intuitive thinking prospecting i t ne mi teknuva za sto bese ova se rezultatite sto ti ispadnale.Kaj mene dominira poveke introvented od extraverted ako bese extraverted ke bese prvata bukva E.Vtorata e intuituve kaj mene I da dominirase observant ke bese O. itn
Your personality type is: Protagonist (ENFJ-A) Mind 73%Extraverted Energy 53%Intuitive Nature 57%Feeling Tactics 55%Judging Identity 63%Assertive
Морав да го пребарам форумов за да ја најдам темава. Значи, откако дознав за овие 16 карактери пред околу 2 години, сум опседната. Знаете како некои се хороскоп freaks? Епа јас сум таква, но со ова. Но, ова за разлика од хороскопот е точно, зашто не ти го одредуваат ѕвездите карактерот туку твојот карактер го сместуваат во веќе одредени групи. Ми помогна да си се разберам себе си, искрено. Јас сум INTP-T, логичарот. Читам за сите MBTI типови на тамблр или пинтерест, има некои навистина интересни работи, како и memes и други смешки. Но, да, логиката отсекогаш ми е била јача страна. Иако од INTPs бидејќи се логични обично се очекува да бидат математичари и информатичари, јас сум логична за други работи, ветувам. Некогаш се мислам дали ми е згрешен типот но ноуп, сепак логиката и размислувањето секогаш доминираат кај мене. Не смета што активирав стара тема нели? Ама морав, навистина ми е интересно.
Одкога дознав за тестот и малце истражување сматрам дека спаѓам во INFP-Медијатор група според резултатите, а во општ поглед сум сум систематски размислувач https://en.wikipedia.org/wiki/Systems_theory
Mind: 86% extraverted 14% introverted Energy: 62% intuitive 38% observant Nature: 64% thinking 36% feelings Tactics: 31% judging 69% prospecting Identity: 57% assertive 43% turbulent Your personality type is :Debater
Тестов го имам решавано 4 пати, само претпоследниот ми излезе Debater, во останатите, вклучувајќи го последниот, бев Commander (а таман помислив дека сум се променила).
Ретко правам вакви тестчиња, ама овој ми е омилен од сите - најмногу заради тоа што се основа на учењата на Јунг, кого многу го почитувам. Јас сум си INFP-A (Mediator) - тенка ми е границата помеѓу интроверност и екстровертност и би се нарекла амбиверт, другите ми се таман погодени. Mediators are led by the purity of their intent, not rewards and punishments. People who share the Mediator personality type are proud of this quality, and rightly so, but not everyone understands the drive behind these feelings, and it can lead to isolation. All that is gold does not glitter; not all those who wander are lost; the old that is strong does not wither; deep roots are not reached by the frost.
Thank you for completing our personality test! Here is a copy of your results: Personality type: “The Executive” (ESTJ-A) Individual traits: Extraverted – 69%, Observant – 69%, Thinking – 64%, Judging – 69%, Assertive – 68% Role: Sentinel Strategy: People Mastery
Вториот пат малку повеќе кога размислив, но незнам до колку е точен и колку искрено одговарам на тоа каков сум. Можеби зависи од тоа што сам ги давам одговорите би рекол. Има некоја дуалност би рекол..
Ум Оваа особина одредува како ние комуницираме со нашата околина. 26% 74% ИЗВРШЕНИ ВНАТРЕШЕН Енергија Оваа особина покажува каде ја насочуваме нашата ментална енергија. 51% 49% Интуитивен НАБЉУДУВАЊЕ Природа Оваа особина одредува како да донесуваме одлуки и да се справиме со емоциите. 54% 46% РАЗМИСЛИ ЧУВАЈТЕ Тактика Оваа особина го рефлектира нашиот пристап кон работата, планирањето и одлучувањето. 42% 58% СУДИР ПРОСПЕКЦИЈА Идентитет Оваа особина ги поткрепува сите други, покажувајќи колку сме сигурни во нашите способности и одлуки. 47% 53% ASSERTIVE ТУРБУЛЕНТ Ако сака некој нека ми објасни џабе имам највеќе проценти кај умот
Имам неколку (многу) клучни, и не толку, промени кај мене па во автобус преѓе решив да прам пак тестов. Сум почнала малку со глава да мислам него само со чувства, шо е големо изненадување. Порано мислев дека поќе мислам за одлука, сега одам баш "со срце" напред, ама ете ти.