ISFP-T И на Enneagram сум 4w5 Депресивен интроверт неразбран од светот, дури и на онлајн тестови На твоево сум Multiple Personality Disorder - Depressed
Го имам правено и порано тестов, но не се сеќавам што бев. Сега испадна дека сум INFJ-T, исто како Амели И според Демон сум Depressed and Insane
Супер смешно! Фала ти за ова! Тестот сум го правел барем 10 пати, низ разни периоди и расположенија. Се согласувам дека е спорна неговата валидност. Повеќе кажува како ние се перципираме (и ова може да е корисно, секако) отколку што зборува за некаква „објективна“ објективност. Плус, човечката личност, интелигенција, и способности, „природа“ генерално, е далеку поширока и понепрониклива од кој било тест, или комплекс на тестови. Има генерални тенденција на човечката личност секако, но,„типот“ е повеќе исклучок од варијациите. Да не заборавиме дека сите овие конструкции за тестирање/класифицирање се направени од група на луѓе, во одредени фази на човечкиот развој и сфаќање за психологијата (еве дури нека е и современ и „стандардизиран“, овие термини обично психолозите го велат секогаш кога сакаат да ја потенцираат валидноста. После „стадардизиран“ треба да настапи „штама“ претпоставувам!). Инаку, моите параметри за Мајерс/Брикс тестот се: INTJ/INFJ-А (во однос 7:3)... (Не, не сум толку quiet! дефинитивно ) Дополнително, мојот енеаграм тип e 5.
Читајќи за ISFJ-T ме мавна депресија. После доле се пронајдов заокружено во Depressed, така да 100% е точно.
И јас исто. Тестот 30 пати го имам напраено и секогаш сум исто. Еднаш и поголема група луѓе го праевме заедно, сите нешто забавно испаднаја само јас и уште едно дете интроверти 98%, и на крај откако се запознавме подобро испадна баш вистина.
https://www.fakulteti.mk/mobile/news/17-10-31/dali_spagjate_vo_najretkiot_tip_na_lichnosti "Според познатата Мајерс-Бригсова скала постојат 16 типа личности - секој човек му припаѓа на еден од нив. Некои од нив се почести, други се поретки, меѓутоа, само еден е убедливо најредок. Станува збор за INFJ тип на личноста или таканаречен „Адвокат“." I'm flattered.
Logistician ISTJ-A Двапати го правев и пак истото ми излезе,а се трудев да не одговарам исто. Не се доживувам вака,ама ај.
Commander Скроз ми погодиле сѐ.Сакам да командам, сакам сѐ да е под моја контрола или во контрола, добар организатор сум, размислувам со глава а не со срце.Не сум у прунцип паничар размислувам трезвено и со ладна глава