Според страната 16 personalities, испаднав INFJ, што делумно одговараше. Но, после долги читања, реални тестови, панел дискусии и истражувања, без никакво сомнение сум INTJ. Целосно се пронајдов и по когнитивните функции и по четирите букви П.с ако некој сака да разговара на темава, тука сум во секое време
Иронично е тоа што на страната 16personalities.com секој втор испаѓа infj. Мој совет, провери си на друга страна, за да бидеш сигурна
Баш ќе проверам, тоа шо го пишува за Advocate INFJ-A ептен ми погодиле. Али ќе направам споредба и со др страни
Па и не си баш отворена за дискусија на темава, да беше, ќе го прочиташе целиот мој пост каде веќе имам напоменато дека сите 16 карактери ги делат истите осум когнитивни функции, но ги користат различно, поради тоа и постојат 16. Така да ENTЈ и INTP, како и останатите 14 се служат со истите, односно заеднички им се. Но океј ти го разбрав муабетот, ама ти мојот не си. Ако ја погледнеш структурата на егото на двата карактери ќе го видиш следново Така да, да, се служат со истите когнитивни функции, и двата имаат Thinking Hero, со таа разлика што ENTJ е Те, a INTP е Тi, односно ENTJ е воден од размислувањата на масата околу него, факти и податоци, додека INTP е воден од сопствената логика и знаење. Имаат N parent, S child, F inferior, но се разликуваат дали се екстровертни или интровертни. Да не се повторувам од погоре дека се ко лик и огледало, што некогаш дури ни луѓе што професионално се занимаваат со typing не знаат точно да ги проценат. Психологијата и структурата на умот е многу покомплексна од 4 букви на ем би ти ај тест.
The results of your personality test are in. Here they are: Personality type: Logistician (ISTJ-A) Traits: Introverted – 76%, Observant – 57%, Thinking – 55%, Judging – 69%, Assertive – 64% Role: Sentinel Strategy: Confident Individualism