Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

5 прашања кои би му ги поставиле на првиот состанок

Дискусија во 'Врски' започната од Ihaveacrushonyou, 3 јуни 2018.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    1. Вемеровец ли си ?

Ќе рече НЕ нормално, and we will live happily ever after.:l:

На Gosh, honey.11, Polyincognito и 8 други им се допаѓа ова.
  2. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    11.420
    Јас поставувам прашања, што би ги одговорила доколку јас ги добијам истите. Има и други нешта што би ме интересирале, но не би се дрзнала да ги прашам од прилина што не би била спремна јас самата да одговарам на нив.

1. Aко работи, колкава му е платата? Или можеби не конкретно бројката, него како е задоволен, ајде да не бидам некултурна. Информативно само, не од спонзорушки аспект, не сакам да бидам погрешно сфатена. Ме интересира само за колку мисли дека вреди неговиот труд и за колку решил да го продаде истиот.
    1.1. Ако не работи, зошто не работи? Според мене работата и обврските се дел од духовната дисциплина. Ако некому му е полесно да седи дома, и државата, општеството, политиката и сите околу него му се криви за тоа, отпаѓа како опција за дечко.
    2. Што ќе му е девојка? (во смисла дали е за нешто озбилно или за друга намена :D) Ова и да не се праша, станува очигледно во текот на разговорот, but let's get something straight.

3. Од околу ќе го распрашам за другарите, а и за домашните ако ми се пружи прилика, чисто да видам какво мислење има за луѓето од неговата околина, за какви луѓе има почит, искажува воодушевување, од какви постапки е фасциниран, што го иритира кај другите итн. Но, ако за секој еден што го знае има по нешто негативно да каже, веднаш добивам впечаток дека е нарцис и егоист, дека тој и тој е само ок, а другите не му чинат. Колку и да ми изгледаат добри некои луѓе, кога имаат за секого нешто неубаво да кажат, се мириса надалеку незадоволството што го имаат од самите себе.

4. Со кого живее, со неговите, со цимери или сам?
    4.1. Ако живее со неговите, дали и колку учествува во домашните обврски и дали смета дека е тоа е работа на мајка му? Ако работите ги дели на женски и машки, отпаѓа како опција.​
    5. Дали сака да поминува време сам, дали ужива во самотија? Не е одлучувачко за врска, но сепак можам да кажам дека ми е важно. Сметам дека човек кој сака да е сам, себеси се познава и се доживува пријатно.Секако не сакам да е претерано 24/7 сам и со никој да не комуноцира, но да се биде интроверт во одредени граници е здрава работа. Обично луѓе што не можат да се замислат себеси сами, туку во секоја минута од своето битисување имаат потреба од нечие друштво, мене лично ми се крајно досадни, површни и себични луѓе.

Напишав малку груб пост. :wasntme:
    Не сакам да сум дрска и директна. Нормално дека никој не оди со листа прашања на дејт и обично во пракса не е така како што изгледа. Не е од прашање во прашање да скокаме, него во текот на муабетот се трудам да ги извлечам одговорите на тоа што ме интересира. Ни јас не сакам да ми бидат поставени милион прашања одеднаш, но ако не ме праша ништо, тоа го доживувам како незаинтересираност од негова страна.

3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.580
    Допаѓања:
    7.537
    Дали си невин?

На Gosh, Космонаут и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    1. Дали има девојка?
    2. Дали има жена
    3. Дали има деца?
    4. Дали знае да готви?
    5. Дали чисти?

На Stark, Hisha, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    Ништо (Општо кажано во однос на партнерот) :D

Во таа фаза од животот дојдов како тие од Инста клиповите, "I don't wanna knoоwww, baby keep it to yourself" :music::D

Последна измена: 14 јули 2023
    На IamSexyAndIKnowIt, Spicy Senorita и Hisha им се допаѓа ова.
  6. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    2.975
    1. Дали кога беше дете, твоите родители, доволно време обрнуваа внимание на твоите чувства, и имаше чувство дека имаат разбирање меѓу себеси?
    2. Што правиш кога се лутиш и кога нештата нема да излезат така како што си очекувала?
    3. Која е твојата вистинска страст? Тоа што те тера со насмевка да се разбудиш наутро?
    4. Што сакаше да бидеш кога беше дете и што си сега?
    5. „To die by your side is such a heavenly way to die“ се стихови од која песна?

И потоа ќе ја прашам кои се нејзините пет прашања, затоа што нема смисла само јас да прашувам.

Последна измена: 14 јули 2023
    На White Cat, Shalitra, Hisha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.980

Го лајкнав мислењево само ради "The Smiths"
    8)

На Vikktorr и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  8. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    346
    Ако и извадам насмевка во првите 5 мин , нема потреба од прашања понатаму.
    Ако има нешто што сака да сокрие , нема шанси да се насмее, тогаш може истражувачки дејства во вид на прашања!

На Hisha и Shalitra им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    И дали лиже!

На oblace1 и Shalitra им се допаѓа ова.