Се користи на влажна коса, го размачкуваш низ прстите и го нанесуваш на врвовите и оставаш да се исуши косата, практично исто како силиконски капки или другите масла. Не е за непаѓање на косата бидејќи се нанесува само на врвовите, сепак е масло. Цената на 100мл. е околу 32 евра, пишав веќе но имаше и помалечки пакувања кои фала богу чинеа помалку.
Девојки повеќето од вас го користат тоа Рицинусово масло, и чичковото масло, па би ве замолила ако можете да ми објасните како го користите ?? Се извинувам што сум офф
^ Сите масла се користат на ист начин, нема некоја посебна филозофија околу тоа. Го нанесуваш убаво на скалпот, масираш и оставаш да делува некое време. Најдобро е саат-два. Ако сакаш можеш и врвовите да ги потопиш - јас секогаш ставам и таму. Потоа темелно миеш и толку.
1 и основно, чиста вода 2 Yves Rocher шампон за ревитализација на косата во деновите кога на косата и треба очајно помош 3 Yves Rocher шампон за виткана коса за секој ден, преку ден де 4 Yves Rocher регенератор, балзам за коса 5 Yves Rocher спреј за обликување на локни за виткана коса
Од продавницата на Yves Rocher во Сити Мол, а има продавница и во ГТЦ, и од таму зимам, цена е околу 200 денари, во моментов користам ова и сум презадоволна, никогаш досега косата не ми била волку добра, што е најбитно престана и да ми опаѓа, а локните и покрај тоа што ја врзувам косата со ластиче не ми се деформираат. Користам скоро се од овој бренд, дури и декоративна козметика, презадоволна сум, цените им се добри, а квалитет далеку подобрар од сличните производи од другите брендови, поготово Орифлејм и Авон, од истиот калибар е и овој бренд.
Го нанесува кај коренот и ја протресува косата,користи какао наместо бебешка пудра претпоставувам и + ги впива маслата од косата.
Yves Rocher шампон Lorys маска за коса Pantene серум Gliss спреј за полесно расчешлување Syoss спреј за заштита од топлина
^ Не, туку доколку имаш темна боја на косата и доколку веќе почнала да ти се мрси, а немаш време да ја измиеш и средиш, ќе ставиш малку какао, ќе го разнесеш низ корените на косата и наводно не би требало да ти се познава мрсниот дел и косата ќе добие волумен. За таков волумен станува збор, а не за оној стандардниот кој го добиваме со секое миење на косата.