1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

A1 телевизија под полициска опсада

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Offspring, 25 ноември 2010.

1. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    292
    Со овој настан А1 си се прослави и преска на вести цело време тоа па тоа, досадни се веќе, стварно нема смисла. Што ке кажат како за нив се зборувало во Хрватска, во Србија па како дури и овој настан стасал и до Азија и Брисел. Срамота, треба да се засрамат, а не да се гордеат со овој настан.

На Marence.D му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Секое чудо 3 дена трае! :)

3. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    боависта, па и не е баш така, новинарите и сите СДСМовци сами си ја донесоа полицијата за да направат скандал, за владата да биди крива...не велам дека грујо е светец, ама пак рамче да го браните срамота е...мафјаш невиден 7милиони испра, а вие уште малку споменик ќе му изградите, оти оти направи гужва дека му дојде инспекција, за да дојди полиција, за да прават драми |( , за тоа дека не ги пуштале од каде пак ти знаеш? така нас ни сервираа а1, не дека така било...не велам не, ама никогаш не можеш да бидеш сигурна за тоа, а новинарите од авион се гледаше дека глумеа, така да сите УПМ нека фатат....и рамче и бранче и грујо, сите под рака и в река право

На Shila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    А колку пари испра Груевски со неговата гарнитура? И како па ти знаеш дека тоа што го кажува ЈАнкуловска,што го кажува Сител,а?? :^)

5. Shila89

Shila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    205
    Народ си имало и пред да настане таа збрка, значи се било испланирано.. Налог си имаа, само новинарите не биле тие кои се соодветни да го видат. Како може да кажеш како не ги пуштаа да си одат дома :x Нели гледаш дека цела збрка се направи за да се покријат тие фирми што се регистрирани под таа адреса, од кај знаат они, може новинарите што толку узбуна кренаа и пекаа да одат дома со нив носат важни документи, што не треба да се видат од страна на инспекцијата.. Полицијата не е должна на секој да му кажува еј ти заради тоа тука ќе седиш, ради ова.. Работа им е да го обезбедат местото како што им е наредено а не до крокодакаат наоколу.. Незнам што е толку сложено да се види и да се разбере дека се беше исценирано за да се сокријат неколку работи. И ако е за тоа како што викате некои, нит пуштеле некој да влезе ни да излезе! Од кај тогаш се најдоа 30 гости во емисија да коментираат за тоа надвор што се случува, како влегле, со магично стапче?
    Како и да е, секој со свој мислења, несакам да се расправам. Греота е што вака не третираат како експериментални глувци - кој повеќе ќе издрзжи и штета што народот потклекнува под вакви политички игри :fubar: :shake:

На Stam, angelce1 и TheKiketoo им се допаѓа ова.
  6. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130

Прикачени фајлови:

• A1.jpg
      A1.jpg
      Големина на фајлот:
      32,9 KB
      Прегледи:
      166
    На viku му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    никаде не реков дека грујо не пери пари, и никаде не реков дека е светец, само реков дека и рамче што го браните толку не е светец, на грујо кај и да е блиску му е крајот, ама на рамче и бранче гледам и споменик уште малку ќе му изградите |(

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Леле али најјако ви е ова:

Јас не сум партиски определена и не ме интересира политика али ....

*прво да не бевте партиски определени немаше ни да коментирате на темава па и со таква страст и жар како Груевски татко да ви е...

( демек овој слоган, ви дава објективност и веродостојност на мислењето??? ) Hell Yeah! ;)

Па и сите станале политичари денес мајката, децана во градинка за тоа зборат...

Господе, прости ни, некој пуштил есид во воздухот! :angel:

На Kika30 и k.i.m им се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Девојки јас стварно не сфаќам.
    Ајде што е очигледно дека сите се партиски определени! Ама што целата младина си го отру мозокот со политика навистина ми е жал. Не ми личи млади, уште деца би се рекло, да седат и да коментираат кој е поголем лажов Тој или Овој. Па жално е!!!
    И се на се, пак има различни ставови и трагедијата е што не моќе ниту на едните ниту на другите да им се верува. Кој лаже, а кој зборува вистина а?? НИКОЈ НЕ ЗНАЕ!!!
    Сите сме испрани во мозоците! СИТЕ! Ние сме за жалење, а не новинарките, или Грујо, или незнам ти кој.... тоа можам да го видам јас од сите овие напишани страни тука!

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Кике душо ваквата глупост која ја напиша нема да ја коментирам, затоа што знам дека имаш 13-14 години и очигледно е дека со толку години не можеш да знаеш дека опозицијата нема ама баш никакви ингеренции во полицијата!

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Боже, македонски народе, што ли те снајде?

Следам политика да! Политички не сум определена од проста причина што нашиве политичари и едните и другите ништо квалитетно не ми понудиле во овие 20 години!

Никој пат не сум ја подржувала политиката на Груевски, напротив! Ама Велија? Каква драма Велија вчера ни сервираше во кое главни улоги имаа новинарите и опозиционерите!

Едниве пискаат се дерат и прикажуваат воена ситуација (што во медиумскиот свет не смее да се случи, па макар и имало војна, новинарот мора тоа да го пренесе најладнокрвно што може, со цел народот да го смири, а не да го испаничи), а пак другиве дотерани, налицкани се накотија во студио и секој со својот партиски слоган, се обидуваше да се изгребе кај народот!

На што личеше целата ситуација луѓе! На апсолутна катастрофа!

ВМРО не чини, ужасни се, ама па овие вчера уште еднаш се потврдија како најнеквалитетната опозиција што некогаш постоела во државава!

Апсолутно сум против секое насилство, меѓутоа јас вчера цела ноќ гледав А1 и насилство никаде не видов! Освен пискањето а двете новинарки кои се буткаа низ полицијата за да влезат и не им беше дозволено, јас не видов врз некого полицијата сила да примени!

Реномирани новинари да се изразуваат така непрофесионално во сред отворена емисија во живо од рангот на Борјан Јовановски и Билјана Секуловска - Ива е апсолутно неоправдано!

Управа за јавни приходи, може било кога да упадне во било која фирма или компанија и да побара документи кои МОРА да и бидат експресно доставени! Доколку не и бидат доставени, во тој случај, УЈП има полно законско право да побара асистенција од полиција!

Што има А1 да се меша во работата на иснпекцијата, кога А1 не беше предмет на испитување! А, тоа што има 20 фирми регистрирано на еден објект, каде што очигледно се врши криминал, тоа нема никаква врска со медиумот и нема никаква смисла медиумот да прави драма од целата процедура на вршење на контрола на инспекцијата!

Од друга страна и ВМРОвциве не мораа толку полиција да постелат пред А1 и уште толку да го палат народот! Дефинитивно, катастрофален потег, за една регуларна инспекција! Освен, ако инспекторите биле опструирани до тој степен, да мора да се интервенира на тој начин! Но, тоа никој не може да го знае!

Јас сум само објективна! Не сум замаена од ВМРО или СДСМ! Ни едните ни другите убаво ми мирисаат! И едните и другите го искрадоа народот! И едните и другите се мафијаши со тапија!

Не ги сакам и не ме интересираат! Ме интересираат медиумите и слободата на говорот, затоа што тие се главните инструменти за спроведување на демократијата!

За жал, кај нас такво нешто не постои затоа што сите медиуми се обоени!

Голем срам е ова драги мои за медиумскиот свет! Голем срам! Да потпаднат под манипулациите на еден мафијаш како Велија?

Каде е објективноста, каде е новинарството, каде е слободата на говорот? Ееее, одамна се изгуби во нашава мила државичка и тоа само заради златна паричка! И Латас си крка парички од Грујо, ама богами и Велија не е ништо поарен!

Сркај што си надробил, така рекле старите и верувајте не згрешиле!

На Dgirlll, Marence.D, viku и 6 други им се допаѓа ова.
  12. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    не мислев на таков начин, туку дека за ништо кренаа врева, се собраа таму за да дојде полицијата да интервенира, а после тие да си бидат жртвите и невините јагненца
    и имам повеќе од 13-14 години ;)

13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Како не е должна? Како може мене полиција да ме држи и да не ми каже зашто ме држи затворен? И на најголемите криминалци полицијата е должна да им каже зошто ги затвара, ги држи затворени, зошто им попречува некое право итн.

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Веќе не коментирам овде, само сакам да кажам, дека ми се очајно интересни ВМРО вците на темава како се бранат од сите страни и измислуваат незнам какви изговори и глупости :lol: :lol:

На HeidiDiWalt и BoaVista им се допаѓа ова.
  15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    пак грешка!
    Полицијата прва беше таму, не ги пушташе новинарите, па после се случуваше се останато!

16. Herrera15

Herrera15 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    auuf lele ne gi mozam partiive...site se isti!!!samo kradat od narodov,ama oni ne se krivi tuku nie koa imame mozok na polzav..ist slucaj i so fashizmov,namesto da se bunime nie kjutime od strav ili od lojalnost ako ve podmitile..(sekako) :puke:

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Shila89

Shila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    205

Должна е на 200 новинари КОЈ ЗНАЕА МНОГУ УБАВО ЗОШТО И КАКО НЕ СМЕАТ ДА ИЗЛЕГУВААТ да им објаснува??? Не би рекла :?: ( Како што кажав имаа налог, и најверојатно си го покажале на кој треба). Па згора на тоа и уште се расправаа со него :x Ти знаеш ли дека он има право и лисици да им стаи и да ги бутне у комбе ако се расправаат, пружаат отпор и слично на службено лице???
    Реков, можеме и до утре да се контраме, вистината ја знаеме која е - се ова е политичка игра! Не бранам никој, ама тоа е што е. Ајт биди ми поздравена, немам намера да се расправам за политика со тебе, во други теми слични размислувања сум имала како тебе, ама во тема за политика :x Затоа најдобро е со коментаров, да завршам во темава ;)

18. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008

Оффи ако некој не се согласува со тоа дека А1 беше жртва синоќа,не значи дека е подржувач на ВМРО и дека тресе глупости-само си го кажува своето мислење.За многу работи се согласувам со тебе,ама тука мислам дека не е во ред да кажеш дека некој нешто измислува и се глупира само поради фактот дека ја гледа ситуацијата надвор од призмата на А1 и ај да не речам СДСМ.

На viku и TheKiketoo им се допаѓа ова.
  19. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Новинарите им ја попречувале работата на инспекторите и влегувале во канцелариите за да изнесат документи кои не требало да бидат прикажани пред инспекторите.
    Кој знае какви нелегални зделки се криеле во тие документи. Па за да ја замачкат целата работа, најлесно им беше да се дерат како демек ги тепаат таму :x

На LovelyGirl и Shila89 им се допаѓа ова.
  20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Значи не ги пуштаа да влезат во А1 како може документи да изнесувале? :) Ај да се правдаат со тоа затоа што не ги пуштаат да искачаат...ама да влегуваат??? :^) нема логика,незнаат ни они што да лажат више :wasntme: