1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

A1 телевизија под полициска опсада

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Offspring, 25 ноември 2010.

1. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Лелеее па од Сител веднаш ќе ни се разјасни :rofl: :rofl:

На Kika30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Добро, видовме, слушнавме... слушнаа, видоа, дознаа... Зошто уште се влече работата? Глупави се, глуви се, слепи се? Треба визуелно да им се прикаже...? Зошто уште тупат во место? Убаво му кажаа, вака и вака е работата!!! Лелелеее... До кога сеа ќе се занимаваат со ова? Додека не поминат сите сдсмОВЦИ на онаа фотелјата во А1 вестите? .........
    Е стварно веќе претераа. Па мене веќе воопшто не ми е интересно у пм!!!

На viku, bilebt и Shila89 им се допаѓа ова.
  4. Shila89

Shila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    205

Вери збори за првите што се потепаа, што бараа да си одат дома.. :)

5. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Не бе, од каде блиски извори до власта??? На телевизија кажаа!

6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Тоа беше пред да дојде полицијата, на почеток кога влегуваа инспекторите, овие новинарите не им даваа слободно да се движат и да си ја вршат работата, туку одеа по нив и ги сликаа и снимаа нападно ( како некои папараци, а не сериозни новинари ).

Потоа новинарите влегувале во канцелариите кај што биле инспекторите и се правдале дека демек им требале ленти и материјали за снимање ( а тоа сигурно не се чува во архива ) и без дозвола изнесувале од канцелариите папки со документи ( тоа било пред да дојде полицијата ).
    Затоа, инспекторите викнале полиција, не можејќи да се расправат со новинарите и да ги спречат во изнесувањето на документи.

Или, требало слободно да им дозволат да ги изнесат сите документи за нелегалните работи на фирмите на Рамковски и тогаш се ќе беше во ред? :tmi:

На Dgirlll, angelce1 и viku им се допаѓа ова.
  7. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Се мислев,се мислев и сепак решив ова да го ставам освен во СП до... и тука,мислам после жестоките расправии еве ви сервирам нешто ,малку и да се насмееме...

СП до Власта,опозицијата,новинарите на А1,на Сител ,такоџе поздрав до лавовите,Крсте,Букефал...

Еве ми дојде инспирација за песМа од длабочината на мојата пета,пошто срцето ми е преукопирано со попаметни работи!

Пискотници се слушаат од А1 до плоштадот Пела,
    нашата демократија срце црно ја изела,
    компанијата на Грујо ја ставија на мета,
    во фирмата Велијовска,што мисли така ќе се шета.

И Латас го скорнаа од вечерата со Цеца,
    му ускратија мерак а поголем фан и е отколку на Јеца,
    вистината мора да се знае-повтори по петти пат или шести,
    затоа беа свикани тие вонредни вести.

Врескања,обвиненија и приредби разни,
    за полицајците тепачи ќе има и казни,
    во конкурентската тв,зовриваше веќе,
    Борјанчо го бараше со саати,а да го слушне Иво изгледа нејќе!

Се собира пуста маса со пароли и шалчиња,
    останатите дома курдисани пред Тв со кафе или чајчиња,
    само главните не се појавија,може од ладното имаат мака со плуќа,
    или едниот кова потковици за Букефал,а другиот нарачува копани за својот дуќан!

На Kika30, LovelyGirl, viku и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ејјх даа како може тие инспекторите малоумни ли се??? :?: Божеее ..утре Вмро ќе кажат дека новинариве извадиле пиштол им се заканувале на инспекториве дека ќе ги убијат па после и новинариве ги натерале и полицајците да ги викнат за да испадне дека не се они криви,а и плус зашто нели ги подржуваат СДСМ и такааа...чича-мича готова прича..Е ај дека неможете и во ова да поверувате |(

9. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013

офф лелеее кој крие толку важна документација во телевизија ? :^) :lol:

10. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Леле мало уште ти само фалеше во темава и да ја бидне детска градинка....

Ајде играјте се, само полека да не се повредите!
    :lol:

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Ајде да се собереме 2000 и да идеме во A1 сами да си го пуштиме ''Кога лисјата паѓаат '' :D :rofl:

На Stam, bilebt и pink4ever им се допаѓа ова.
  12. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    малку каснам(не бев пред компјутер и не видов), ама еве вери веќе го напишала тоа што го мислев

13. bilebt

bilebt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Искрено ова со телевизиската опсада мислам дека е малце претеризам и медиуска манипулација на А1, јас мислам дека е А1 треба малце да одморат и да престанат да ни кратат од секојдевната програма т.с од серијата Кога лисјата паѓаат. Од УЈП точно си кажаа зошто беше таму полицијата и мислам дека нема потреба од преувиличување и изигрување на жртва. Ако треба да се смени Власта не мора со медумска манупулација да биде тоа. :tmi:

14. nitokris

nitokris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Дали да плачам или да се смејам!!!!???Прашање е сега... :!:
    Мислам дека доволно кажав!

15. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Само те молам посочи ми каде сум контрадикторна!
    Точно е тоа дека ја поддржувам власта, затоа што сметам дека е „барем во нешто“ подобра од која било друга. Ни на крај памет не ми паѓа да сум за друга власт. Ниту пак да го бранам очигледниот криминал што го прави Рамковски. За да знаеш дека не ја бранам власта безусловно само ќе ти кажам дека не можам да им простам кога велат дека знаеле за криминалот кај Рамковски повеќе од неколку години, ама сега се случува ова?!? Што се чекало до сега???

Што се однесува до тоа дека употребувам многу иронија кон тебе- нема врска- само се смешкам кога пишувам постови. Можда по малку се зезам- ама тоа воопшто не е злонамерно и се извинувам ако те изнервирав. Јас само не кинам толку живци (што топло ти го препорачувам) затоа што никој дома така не ми ги дал парите. Се што сум донела дома било поштено сработено. Никој не ми платил ни да го бранам Груевски тука, тоа го правам чисто затоа што така мислам сега за сега (што не знам дали ќе е вечно, тоа зависи од Груевски како ја практицира власта), а на форумов сум од занимација.
    Иронија, навреда, провоцирање е, девојче, да ми кажуваш дека сум слепа, глува, не сфаќам, мозок што неможе да мисли сам па остава некој друг да мисли како него (или така нешто беше, во тој контекст, да не ти ги барам мислењата да ги цитирам)..... сето ова се твои зборови што ги употребуваш кон мене.

Јас смеам да кажам што не ми се свиѓа кај Груевски, оти никој не смее да ми нареди што да кажам. Ај провери си ја храброста па ти кажи нешто, барем нешто добро за него. Еве свати го како провокација (или подобро немој). Та белки има нешто добро кога толкав народ го изгласа на предвремени, можда и ти ќе најдеш нешто.

А за тоа како ме поздрави од пред А1 сношти, те видов- многу беше слатка. Не ти замервам, баш ми е мило што ми ја прифати шегата со шега! Те поздравувам.

16. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Сметам дека главниот на полицискиот тим требаше да им објасни на новинарите дека не смеат да ја напуштат А1 затоа што (пример) имаат сомневање дека ќе изнесат важни документи, или било што. Со самото тоа што не даде објаснување го прекрши основното право на слобода на движење. Сметам дека главниот на тимот полицајци требаше да е по транспарентен.

17. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.944
    Јас мислам дека многу отупеа со оваа полиција. |(
    Не е ни прво, ни последно нешто вакво во Македонија. Се случувале и ќе се случуваат вакви работи. Македонија и се е можно. Ама цели 2 дена ти на една програма да слушаш само за Упад на а1.. Смачено станува веќе. |(

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Јас денес А1 не ни пуштив. пошто преку ку*от ми дојдоа(со извинение). Народот леб нема да јаде, по улици спие, има народ што во камено доба живее. Ама ајде не е тоа битно. Еј луѓе, па А1 беше под полициска опсада!!! Новинарките толку ги тепаа што крвишта имаше на сите страни! Видовте?! Или тоа бев само јас? |(

На MiDnIgHtLaDy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Синојка не ми беше баш јасно пошто не пратев од почеток, ама еве сега да си го напишам мислењето за ова...Како прво не сум јас член на ниедна партија(имам симпатии према една партија, ама немам партиска книшка...), јас не лижам газови на партиски војници за да успеам во животот(затоа се трудам објективно да гледам на политичките случувања кај нас...) Да бев газолижач на грујовистите секако дека сега ќе бев на многу повисоко ниво во ова смрдено општество него сега...Ама нема врска тоа, да го ставиме на страна... Полицијава кај нас нема трошка милост за никој. Оние вицови за џандари не ги измислиле случајно луѓето...90% од полицијава наша се празноглави, необразовани, необјективни, нечесни гадови... Ми се повраќа од нив :puke: Значи сум имала искуство да трпам изживување од џандар што ме има сопрено со кола(сообраќаен џандар) - на сред бел ден ме тераше да правам алко-тест на сред центар во Скопје и тоа излезена од колата на сред улица :@ Само најискрено да ви кажам
    ич курац не ме боли, ни за закон ни за ништо...Ќе лежам во затвор ако треба ама тие смешни казни кои ги измислија да го полнат буџетот, уствари нивните џебови - не им ги плаќам
    Денес, така одам накај факс со карантијава моја, такозвана ауто и сака еден копук(цајкан де мислев) да помине улица, а нема пешачки кај што застанал...И трга да премине и јас за инат прошишав и не го пуштив да помине...Абе ќе го изгазам ако треба ама не го пуштам да помине, пошто немаше пешачки тука..После тоа го гледам на ретровизор ми ја пишува регистрацијата на колата
    да дојдат да ми се фатат на пи...ва
    И во А1 синојка имаше насилство од нивна страна врз новинарите, тоа е факт и има докази...Таа финансиска инспекција и полиција беа пратени за инат за Велија, да му докажат кои се, да го уплашат...Ама ништо не му можат и они се свесни за тоа...Е сега опозицијата направи огромна драма од ова :^) Од една страна ги оправдувам, од друга страна факт е дека си собраа доста политички поени бранковистиве со ова...Добро го искористија инцидентот за свои интереси...А, вмровчињава - копитариве беа смешни кога пробуваа да се правдаат на ТВ(секако кажуваат тоа што од братот грујо им е наредено...) Посебно се изнасмеав прееска на Канал 5 ТВ гледам еден партиски војник излегол да се правда и вели - "Опозицијата ја направи таа тензична ситуација вчера. Ги замолувам да престанат да прават така, такви тензии.." :D И тоа дткаше кога збореше пустиот тој... Не е ни Велија цвеќе за мирисање(во пакт е со Бранко,Љубе и компанија...), но нели овој настан е многу проѕирен бидејќи се случи неколку дена по изјавата на Љубе на А1 за тешките суми на пари што ги има Мијалков Сашо, чешкиот пасош, скапоцените колекции на слики, накит, оружје итн...) Па сега удрија по Велија, пошто Љубе не го сметаат за крупна ѕверка(единствено го напаѓаат за имотот во Пула што го има...) :x

20. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    :D :D :D :D

Нема да коментирам за темава,мене ми беше најинтересно кога си го видов наставникот по Граѓанско на телевизијааа :D :D :D

О божееее :D