Да,и мене.И само чекав кога ке ја видам Вику дека пишала тука(Вику немој да се навредиш те молам)! Незнам кој пиша во темата за премиерот дека повеќе ке ве сфатиме ако кажете дека имате косрист од ВМРО,ве запослиле или незнам што па мора да сте на нивна страна.А не да ги браните со некои глупави изговори и при здрави очи слепи да се правите и при здрав памет глупави!Ајде ви се молам...
Абе аман со овие Spoiler срања Сакам да си гледам Кога лисјата паѓаат.....веќе не отупеа со овие паднативе жртви.....
Па добро бе луѓе нели слушнавте дека кажаа дека финансиската контрола била ПРЕТХОДНО НАЈАВЕНА. Е ако е претходно најавена, тогаш се знаело пред неколку дена, па можеби и недела дека ќе има контрола. Дали мислите дека ако имало нешто да се крие или тајно да се изнесува, тоа ќе се направело баш тој ден кога полицијата била таму Смешни изговори се ова после се што се случи.
Еве ќе ти кажам една работа што ми се свиѓа, а што ја направи оваа власт е тоа што ја намали партиципацијата на факултетите За нешто што е добро, секој ќе признае дека е добро, ама за нешто што не чини ќе кажам дека не чини, јас мислам дека имам право да си кажам што ми се свиѓа, а што не.
Кога го изгласаа на предвремени никој немаше поима за бесмислијата што ќе ги воведе како енормните казни кои не одговараат на стандардите на овој народ и никој не знаеше дека ќе измисли бизарен проект како Скопје 2014 .
Денес гледав и неможев да се изначудам каков циркуз имаше на телевизија што се случувало вчера,стварно ми е смешно,го отруја народов со политика,како прво каков е тој упад во А1,кое насилство???таа што рикаше како крава и сама се тегнеше?тој се фатил за нос и го снимаат како офка и оди?а удар директно нема во кадар?некој модар имаше?па смешно е....и каде била попречена А1?вчера како што видов цела вечер работеше и дојдоа еден куп гости да се искажат како се разочарани од нашето демократско општество,имаме крајно не професионални новинари мислам дека новинар не смее да биде политички определен барем јавно би требало да е неутрален,а не тука од А1 за СДСМ,од сител за ВМРО,не сум Вмровка ни Сдсмовка али како оваа опозиција што провоцира и која што е крајно не професионална реално мислам дека не сме имале,го претераа со препукување и ВМРО И СДСМ дај бе оладете малце,стварно би сакала да се избаци некоја нова партија асална ова веќе го гуши народот,денес секој втор канал А1 што се случувало,а па тој Велија па тој денес прв пат го видов како лудак некој,дрнда не се разбира што збори...ај нема везе кај нас се е можно
Лолич совршено асална власт никогаш нема да има!Сите се на некој начин исти,сите крадат.И јас да сум на власт и јас ке крадам бе,ми се може.Ама овие претераа,значи ВМРО се крајно безобразни,антипатични,покварени, иииии незнам уште што... малку им е сето ова,нема збор што ке ги опише!Кон сите други партии сум рамнодушна,ниту ги сакам,ниту ги неќам.Ама ВМРО ги неќам стварно,еве си кажувам,одвратни ми се,кога ке видам некој од нив на телевизија како пак нешто лаже незнам веќе дали да се смејам или да жалам...Одвај чекам да се тргнат веќе...
Офф лелеее ( да ти вратам во твој стил ) политиката не е за деца, дури ни возрасните не се доволно зрели за да ја сфатат, а не па децата. Ако не си доволно информирана, во таа зграда не се наоѓа само а1 ТВ, туку околу 40-тина регистрирани фирми, значи таму има канцеларии на други фирми, а не само просториите на телевизијата. Документацијата стои во канцелариите, во архивата, во сметководството.. Инспекторите не влегле во студијата на А1 да проверуваат, туку во канцелариите и сметководството, а новинарите токму од таму ги изнесувале битните документи. Затоа инспекторите морале да викнат полиција на помош, бидејќи не можеле сами да се справат со ситуацијата. Но изгледа пак ништо нема да му најдат на Рамковски, затоа што додека дошла полицијата, они сигурно успеале да ги тргнат документите со нелегални зделки.
Мене не ме интересира дали Рамковски имал нелегални зделки и дали крадел. Што сака нека прави. Мене ме нервира што политичариве (види богати се насмеал црепот на шутерот) го нападнаа Рамковски а сами не се погледнале. Рамковски барем не краде пари од државниот буџет . Ако сум грешка нека ме исправи некој.
Само А1 МОЖАТ да снимаат на НЕОТПАКУВАНИ касети, само А1 има новинари кои се тепани а не се ПОВРЕДЕНИ, и само А1 може да е под „опсада“ а во студиото без проблем да им влезат 300 опозиционери.
Ни шпанските серии не им се равни на нашиве "ценети политичари". Јас гласам за укинување на шпански серии и ново компоновани турски, индиски итд. бидејќи се лош извор на идеи. И да додадам секое сценарио има одредена позадина и се прави за да се замачкаат очите на народот и да се отргне вниманието, додека на друга страна се прави нешто многу поголемо и пострашно.
На Рамковски јасно е како ден дека не му е чист задникот,ама исто толку не му е и на Ѕинго,да бидеме на јасно. Тоа што се случи не беше за борчењата на Велија,ами за други работи.
Па добро бе луѓе нели слушнавте дека кажаа дека финансиската контрола била ПРЕТХОДНО НАЈАВЕНА. Е ако е претходно најавена, тогаш се знаело пред неколку дена, па можеби и недела дека ќе има контрола. Дали мислите дека ако имало нешто да се крие или тајно да се изнесува, тоа ќе се направело баш тој ден кога полицијата била таму? Смешни изговори се ова после се што се случи.
Никој не вика дека Велија е чист, ама начинот им беше Велија ја има А1 и некои други фирми уште одамна (некои од оние што се расправаат сега тука не биле ни родени тогаш ). Е зошто го оставиле до сега да прави што сака? Знаеме дека до релативно скоро во ист рог дуваше со владата, па си направија скар-скар и почнаа да се напаѓаат . А бре луѓе, ако 20 години прави што сака, ако и СДСМ и ВМРО (вклучително и оваа на Груевски) го оставаат да го прави тоа затоа што им одговара да го имаат за сојузник, не е крив Велија бе! Власта е крива и треба да се самозатвори. Не сум ни СДСМ-овца и ВМРО-овца, ама не може бе власт така да се однесува! Не може „Сега сме другарчиња па не те чепкам“ а после „Е сега сме скар-скар и ќе видиш ти, ќе те кажам“. Аман, бетер од детски памет е тоа.
Имаш грешка тука. Кради со тоа што не плаќа данок. Она што е должен секој во државава Рамковски го избегнува со години, и чудно што до сега се му се простувало. Ако може да не се плаќа- зошто пак другите да плаќаат?!? Ете така ја кради државата!
А само Рамковски ли затајува данок?А што е со фирмите кои се под контрола на вмро-вците,тие се совршено чисти? Ма дај те молам.И да било работа околу инспекцијата таа сигурно би била најавена така да документите ,парите или не знам што можеле и порано да се зинесат. Политичка монтажа е сево ова
Не можам да поверувам како може Македончето да е толку просто, голо, тупаво и незнам веќе кој збор да го употребам! Како си дозволува да падне под влијание на една група на глупави лишинарски идиоти шо само гледат да си ги напунат сметките и баш им дрема у каква ситуација е Македончето. Ама тва жалното, вира утехата га тере де у тии , де у тии, и никак ак'ло да му дојде. Ного сум изреволтирана! На каква иднина да се надевам? Значи, додека не донесат некоо човече од странција да не команде, јас НЕ излевам да гласам! После тие драми со веќе очекуваните сценарија и да избие граѓанска војна ич нема да ми е мака! И да, денеска не работам, оти некни ка сакаах, они дрва ќе сејале, епа денеска јас ќе сеем! И рамковци и бранковци и грујовци и хорфевци, се е едно исто, оти не разберате. Сите се исти калибар, по кој пат треба да си ги сменат местата у владата за да му стане јасно на народо? Аман веќе, аман !!!