1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

A1 телевизија под полициска опсада

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Offspring, 25 ноември 2010.

1. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Да речеме дека таа нема доказ за тоа, па дали ти имаш доказ дека новинарите си седеле мирно на гзот. Не можеме за тоа да дисктутираме, а за да се повика полиција значи треба да користат динамити, пушки или незнам што... ако новинарите им досаѓале на инспекторите овие требало сами тоа да си го решат затоа што новинарите се обични луѓе, ненаоружани и замисли да се употребело сила нада некој од новинарите, па што ќе настанеше тогаш?? Логично е дека ќе повикаат полиција, што значи дека полицијата треба да се грижи да не се направат некои престапи и ако треба да се дејствува со сила за да спречат некого да направи некој престап тогаш тоа да го направи полицијата која нормално е овластена за тоа а не некој друг што отишол да си ја врши својата работа ..

2. mar17

mar17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    108
    абе ви се молам.Зошто Рамковски ѓубрето не се јави да даде изјава? па негова ли е а1 или што??
    Епа мили,рамковски беше во бегство истата вечер некаде на север !!мразам политика ама се иритирав од новинарките што глумеа како кокошки. :fubar:

3. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Не се работи дали го сакаш Бранко или Грујо или било кој друг. Не се работи ни за бранење на Бранко или Грујо, се работи за БРАНЕЊЕ НА ДЕМОКРАТИЈАТА И ПРАВАТА НА ЛУЃЕТО! Било која политичка гарнитура да го направеше ова, никогаш не би ја бранела ниту подржувала, па не ВМРО, СДСМ, ЛДП абе кој сака нека е. Денес на мета се новинарите, утре можеби јас, ти или било кој друг човек. Тоа ми е поентата!

4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Па зошто тогаш инспекторите молчеа и се чудеа кога беа прашани дали се попречувани во работата? И да логично е да се повика полиција, која треба да им обезбеди на инспекторите да си ја вршат работата, а не да попречува движење на новинари, да ги легитимира и да не ги пушта да си одат.

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    И мене ми беше тоа поентата Боависта, ама видов дека не бива и се откажав. Значи мене не ми е гајле дали рамковски имал нелегални бизниси! Ако е за така нека повелат во Велес да видат колку луѓе се имаат збогатено од затворањето на рандом фабрика! Значи не ми е гајле. Си крадел му се можело. Негова работа си е тоа и вас не треба да ве тангира воопшто.

Вас треба да ве интересира слободата на вашиот говор и демократијата во оваа држава! А не да бистрирте дали Велија крадел или не крадел. Ама гледам, дека повеќе ве интересира ВМРО или СДСМ отколку вашата лична демократија!

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    на новинарите не му направија ништо, тие само си глумеа и врескаа без причина и толку...како новинари, не само во оваа политички напумпана ситуација, туку во секоја општо, "правило" му е на секој новинар да ја преувиличи ситуацијата за да им бидат поинтерсни вестите на гледачите, за да се зголеми бројот на гледаност, а во оваа ситуација, не да преувиличат, туку филм изрежираа

На Stam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    А зошто тебе тоа толку те интересира??????

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Се обидувам ситуацијава да ја перцепирам најобјективно.

Значи Вику:

Не само што провоцираш, туку си дрска и безобразна. Има и други форумџики симпатизери или јатаци на Позицијава, но се далеку по прибрани и по-аргументирани во постовите.
    И незнам како не ти е срам да се декларираш како политички независна?
    Пола од мислењата кои ги имаш ти се во темава, и тоа така арогантно, настрвено, и пред се: без покритие ги браниш Властите небаре плата земаш за тоа..
    :fubar:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    не ме интересира, ама пак не сум слепа, за да не видам дека новинарките глумат и пиштат без причина

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Нека глумат им се може! Аман бре више! У заслепени едни од носот подалеку не гледате, ќе се испоколите за ВМРО и СДСМ ! Гледајте ја вашата демократија! Вашата слобода на движење и говор, а не кој што направил и наместил. Очи нека вадат!

11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Како бе Кике не им направија ништо? Па што фалеше да им направат? Да почнат и да применуваат сила со пендреци за да кажеме да им направија нешто? Па нели беше доволно што им ускратија човекови права и што ги буткаа натака навака, недозволувајќи им да си ја вршат работата?
    Како и да е, јас си го кажав моето мислење за оваа тема. Несакам повеќе да дебатирам со луѓе кои не знаат за објективност и компромиси, ниту пак сакам да докажувам нешто некому. Секој си има памет и нека си мисли што сака! Само немој утре да ви биде криво кога ќе сфатите дека полека, но сигурно сте ги изгубиле сите права.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    ^ се сложувам со тоа дека треба да се почитуваат правата, ама мислам дека повеќе објективноста на медиумите кај нас не постои што многу добро знаеме и не треба да се потпирате на сите тие информации што сте ги слушнале на а1 кои зборат за човечки права а истите тие ни ја скратуваат нас можноста да бидеме објективно и правилно информирани за тоа што се случува во државата што е наше право. Истото се случува и со ТВ Сител и другите ама сега конкретно зборувам за а1,затоа што беше многу очигледно дека се прават претстави и најдоа 'причина' да се изрекламираат..

13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Истото го прават и Сител и Канал 5 и А1, и со тоа НЕ НИ УСКРАТУВААТ НИКАКВО ПРАВО, затоа што имаме право на избор која телевизија ќе ја гледаме. Прочитајте ги основните слободи и права на човекот загарантирани со Уставот, убаво е секој човек да ги знае, а такво право какво што наведуваш ти погоре, не постои предвидено ни во Усатв ни во закон.

И да, и Сител секој ден прави претстави со Латас и тоа во дневни вести, и Канал 5 со Миленко кој јавно повикува на линч и истребување на сите неистомисленици, така да не држи вода муабетот за А1 кога сите се исти.

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ти за воспитанието мое нема што да коментираш :) ...Инаку најискрено ќе ти кажам ДА, ВМРО ми била уште од самиот почеток од постоење, одбивна партија...Не можам да ги смислам.Затоа што многу добро знам кој се е во неа. :x
    А искрено сум за трета опција која конечно ќе покаже што е демократија кои се нашите права и која ќе може и ќе сака да и донесе на Македонија ред,мир,просперитет во секој поглед...најважно економска стабилност.Само тешко дека таква опција ќе се појави :|

На Bokicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bilkata

bilkata Администратор

Се зачлени на:
    4 октомври 2008
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.682
    Ве замолувам да се воздржите од лични напади и препукувања затоа што во спротивно ќе биде заклучена темава.

На UniqueCreature му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.048
    За овој народ само пендрек,што ќе ни демократија кога сам не сака,што дека нема став,што дека не му се мисли па за да има став,што заради тоа што е ограничен,па не знае и за поинаку.Демократијата вака или така спие на демагогија,но колку-толку ѕирка низ клучалката,но дури и да ја има некаде на светов во чиста форма,ние не сме тој народ кој треба да ја применува.Точка!
    Од утре,сите до еден да немаат избор,точка!Да си ги гледаат интересите само оние што се на власт,нема да има потреба од полтрончиња,всушност нема да им треба подршка,луѓе што ќе ги бираат,па фино лепо нека не месат сите комплет,барем да нема дискриминирани...кога ќе размислам,па и тоа е каква-таква еднаквост!
    Ајт така.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Значи најмногу што ме чуди е тоа што на темава не се гледаат своите интереси, туку се напаѓа некој си Велија кој што крадел. Неможам да разберам. СДСМ вака рекоа, ВМРО онака рекоа. Дај бре! Со своја глава размислувајте. Што ви е на вас гајле дали некој крадел или не ? И мене да ми се може ќе крадам. Точка! Гледајте ја вашата демократија која што е ставена под знак прашалник! И немојте да се чудите ако по некое време некој ви забрани да дишите! Е така.

18. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    женски.. ма стварно претеравме со темава.. многу се замараме.... не заслужува ниеден ПОЛИТИЧАР толку да му обрнуваме внимание.. а и сите новинари (не само од А1, туку и од другите телевизии) направија вистинска драма... сите македонски телевизии претераа околу тоа, како да нема други работи што да даваат на вести...

На viku и Stam им се допаѓа ова.
  19. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    ^^ Нема да забранат дишење, туку ќе се наплаќа по кубикажа потрошен кислород. :shake:

На BoaVista и Offspring им се допаѓа ова.
  20. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Да па затоа споменав дека и другите тоа го прават ама сега конкретно мислам на А1.
    Не бидете толку сигурни дека сите новинари се сложуваат со тоа што го кажуваа на вестите и морат тоа да го кажат затоа што Велија така сака. Поентата ми беше тоа дека новинарите кај нас мораат да бидат марионетки на "газдите" и знаејќи го овој факт не можеме да градиме заклучоци дека новинарите биле тепани, а сите видовме како лошо глумеа, пискаа и што ти не друго, тоа е барем тоа што го видовме на телевизија, а за тоа што навистина се случило тешко дека некогаш и ќе дознаеме зашто секој си го презентира тоа на начин на кој му одговара

На viku му/ѝ се допаѓа ова.